FOTO: Križni put vjernika iz četiri župe Čakovečkog dekanata

U organizaciji četiriju župa Čakovečkog dekanata, župe sv. Nikole biskupa iz Čakovca, bl. Alojzija Stepinca iz Ivanovca, sv. Florijana iz Pribislavca i sv. Antuna Padovanskog s čakovečkog juga, održan je Križni put na relaciji Čakovec, Pribislavec, Štefanec, Ivanovec i Čakovec Jug. Svi oni koji su u molitvi i pjesmi prošli 14 postaja u tih 15 kilometara složili su se kako bi ovo trebalo postati jedna lijepa tradicija.

Uoči samog polaska na prvi zajednički Križni put vjernika iz četiri župe u crkvi svetog Nikole biskupa u Čakovcu, služena je sveta misa, na kojoj je fra Željko Železnjak kazao kako je na Veliki četvrtak Isus priredio posljednju večeru na kojoj je blagovao sa svojim učenicima, a sutradan, već je nosio križ pod povicima raspni ga, raspni. To je put kojim ćemo i mi danas poći križnim putem naših župa.

Na tom putu ćemo i mi sresti Veronike i Šimune Cirence, no biti će i onih koji će vikati raspni ga, raspni. No, kroz taj Križni put imamo prilike da razmišljamo prije svega o Isusu, njegovom trpljenju i muci, ali i o sebi , svojim križevima, mukama, koje za razliku od njegovih nisu toliko teški. Ovo je prilika da uz molitvu, pjesmu, ali i šutnju razmijenimo i mišljenja, jedni o drugima.

Križ su iz čakovečke crkve iznijeli franjevci, koji su zapravo i započeli pobožnost križnoga puta, a na putu dugom 12 kilometara bilo je 14 postaja na kojima su vjernici molili, ali i pronašli okrepu. Posljednja postaja Križnog puta, postaja uskrsnuća, bila je u crkvi sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu, gdje su vjernici primili završni blagoslov pred Presvetim.

Više fotografija s današnjeg Križnog puta pogledajte u fotogaleriji klikom ovdje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije