FOTO: Zapaljena prva adventska svijeća ispred crkve sv. Nikole Biskupa u Čakovcu

>> Zapaljena prva adventska svijeća ispred crkve sv. Nikole Biskupa u Čakovcu

Simboličnim paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu ispred crkve sv. Nikole Biskupa i nekoliko tisuća žaruljica na borovima i svjetlosnom svodu iznad glavne čakovečke ulice, u subotu je započelo trotjedno razdoblje Došašća, vrijeme slavlja i darivanja, a ujedno i program ovogodišnjeg ‘Adventa u gradu Zrinskih’.

>>> Pogledajte galeriju fotografija

Službu riječi predvodio je gvardijan Franjevačkog samostana i župnik župe Sv. Nikole fra Željko Željeznjak pritom istaknuvši kako Došašće, pored njegovih simbola, obilježava i period priprave, vremena kada svatko od nas treba preispitati svoj način života i odnos prema svojim bližnjima. To je vrijeme pripreme i mijenjanja na bolje. Ova mala svijeća koja se pali, znak je da želimo upaliti i svoja srca kako bi bili bolji i plemenitiji ljudi.

Adventski vijenac i sve okupljene blagoslovio je vlč. Vladimir Kolarić, župnik iz Šenkovca i dekan Čakovečkog dekanata, koji je uz gradonačelnika Stjepana Kovača i upalio prvu adventsku svijeću.

– Posebno me veseli, kazao je gradonačelnik Stjepan Kovač, što je grad danas pun šetača i ljudi koji su došli vidjeti ovu adventsku čaroliju koju smo i ove godine pripremili upravo za njih i vjerujem da će građani, ali i svi oni koji dođu u Čakovec narednih dana uživati.

Trudimo se, nastavlja Kovač, da za sve one koji se nađu u Čakovcu ovih dana ponudimo čim više programa i da im omogućimo, što više radosti i veselja. Naime, vjerujem da kada se svi prisjetimo djetinstva, najviše lijepih sjećanja vezano je uz ovo pred blagdansko iščekivanje Božića i vrijeme darivanja.

Stoga smatram potrebnim da i mi novim generacijama omogućimo da i oni, kada jednom odrastu, imaju to isto prekrasno sjećanje na Božićno vrijeme u svima nama najljepšem gradu na svijetu. Isto tako želimo da se u našem gradu dobro osjećaju i svi oni koji dolaze iz drugih krajeva Hrvatske, ali i drugih zemalja, a njih je svake godine sve više.

Naravno, ono što ne smijemo zaboraviti spomenuti je i trud koji je uložen u Kućicu za pisma Djeda Božićnjaka, Ledenu bajku, vožnju turističkim vlakićem i kočijom, i sve ostale ideje koje bi teško bile realizirane bez Maria, Ksenije, Vlatke i Simona, vrijednih djelatnika Turističkog ureda Grada Čakovca i njihove neumorne voditeljice Boške Ban Vlahek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije