FOTO: V Nedelišću su ženili ftičeke

>> FOTO: V Nedelišću su ženili ftičeke

Turistička zajednica Općine Nedelišće u petak, 12. veljače 2016. godine organizirala je manju manifestaciju pod nazivom ‘Ftičeki se ženijo’.

Uz pomoć članova Udruge uzgajivača malih životinja Nedelišće, organizirali su radionicu na otvorenom povodom nadolazećeg Dana zaljubljenih. Miris friško pečenih kolačića širio se Nedelišćem i ubrzo su im došli prvi gosti iz Dječjeg vrtića Zvončić. Veselje i osmijesi bili su glavni adut manifestacije, a osim traženja skrivenih kolačića moglo se i ponešto naučiti.

Tako su tete uz udruge strpljivo pokazivale kako izraditi male ftičeke od ‘luščinja’, a koncentraciju im je omelo samo kad su vidjeli da se vadi još jedna ‘tura’ iz pećnice. Najzanimljivije je bilo prisjetiti kako su to nekad naše bake pripremale prhke ali i zdigane kolače, a još bolje je bilo isprobati sve što nam se nudilo.

Iako im vrijeme nije bilo naklonjeno, ni to nije spriječilo da se okupe u velikom broju, pa im se stoga pridružio i vrtić Zvjezdice, ali i prvašići iz OŠ Nedelišće. Atmosferu su dodatno razvedrili najmlađim članovi KUU Seljačka Sloga, pa se pjesma orila cijelim mjestom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije