VIDEO: Poslušajte novi singl Frikova – ‘U mašti još te čekam’

Tamburaški sastav Frikovi nastao je sasvim spontano. Nakon svakog nastupa nekolicina članova tamburaške sekcije KUU ‘Zvon’ uzela je tambure u ruke i tako zabavljala društvo i naravno, sebe. Ubrzo je stigla ideja o osnivanju tamburaškog sastava.

Tako je krajem 2009. nastao tamburaški sastav i ubrzo krenuo s ozbiljnim nastupima i raznovrsnim gažama. Baš kao i sastav i ime je došlo sasvim spontamo pa tako ni danas ne mogu reći zašto baš Frikovi ali sa sigurnošću mogu tvrditi da je originalno i prepoznatljivo. Ubrzo je stigla i prva autorska pjesma “Sonce na obloku” kojom su se predstavili na Festivalu “Kre Mure i Drave” u Prelogu.

Nakon toga započela je suradnja s radio postajom Studio M, organizatorom Festivala “Kre Mure i Drave” te je sastav postao kućnim bendom festivala. Uslijedile su pjesme “Senjal sam tebe”, “Steza kre Mure”, “Bumo se petali”, “Međimurska ljubav” kojima su se posljednjih godina predstavljali na istom festivalu. Također veliko im je zadovoljstvo surađivati s Damirom Pilkom koji je napisao stihove za tri pjesme.

Ovih dana Frikovi predstavljaju svoj novi singl, prvi na standardnom hrvatskom jeziku. Pjesmi “U mašti još te čekam” stihove je napisao, već spomenuti Damir Pilko, a glazbu i aranžman potpisuje Krunoslav Dražić, poznati instrumentalist, autor te aranžer. Pjesma je snimljena u radiopostaji Studio M iz Donjeg Kraljevca.

– Nadamo da će pjesma naići na dobre kritike slušatelja. Zahvaljujemo se svima koji su pripomogli da ova pjesma ugleda svjetlo dana te se nadamo da ćemo uskoro za pjesmu snimiti i videospot. Želja nam je predstaviti se široj Hrvatskoj publici te iza sebe ostaviti neki trag u obliku pjesme, dobrog i kvalitetnog nastupa, nosača zvuka… – poručuju Frikovi.

Sastav je ove godine napunio šest godina postojanja. Vrlo su zadovoljni postignutim ciljevima i dosadašnjim radom i napretkom. Frikove danas čine Denis Hajdarović (vokal, prim), Danijel Škvorc (vokal, brač), Tino Jelenić (glavni vokal, brač), Stiven Ivković (kontra), Jura Juras (berde, Bass gitara) i Siniša Peharda (bubnjevi). Prije svega vole glazbu, smijeh, šalu, dobar vic, dobar provod pa kad god ste u prilici zabavite se s njima!

U mašti još te čekam

Pogledao sam, rijeka tiho teče kao nekada.
Pomislio sam: zašto baš je našu ljubav ona odnijela?
Zar je bilo sve u njoj tako krivo da je nastat’ morala?
Lakše bi mi bilo znam njene vode vratit’ nego dane našeg’ voljenja.

Sjećaš li se kao i ja onih pogleda,
Tajnog smješka, tamo nekih sretnih godina?
Prođeš li još nekad stazom naših maštanja?
Ako ideš, hajde svrati, jer u mašti još te čekam ja!

Pogledao sam, rijeka više nije bistra kao nekada.
Pomislio sam: u njoj nema Tvoga lika da se ogleda!
Zar je bilo sve samo slika priviđenja, slika najljepša?
Lakše bi mi bilo znam njene vode vratit’ nego dane našeg’ voljenja.

Sjećaš li se kao i ja onih pogleda,
Tajnog smješka, tamo nekih sretnih godina?
Prođeš li još nekad stazom naših maštanja?
Ako ideš, hajde svrati, jer u mašti još te čekam ja!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije