FOTO: Ima i toga – dolazi z goric z ženskim mirisima

>> FOTO: Ima i toga – dolazi z goric z ženskim mirisima

Članovi Dramske skupine KUD-a Donji Vidovec su na svojoj godišnjoj priredbi opetovano izveli dio iz dramskog prikaza Verestovanje, autorice Jasne Kiš iz Legrada.

Ovoga puta su izveli dio prikaza koji je prethodio verestovanju. Fracek (Gabrijel Matulin) je seoski čovjek koji je imao vinograd gdje je boravio dobri dio dana. Kući nije dolazio pripit što je njegovoj supruzi Ruži (Biserka Šestak) bilo sumnjivo, pogotovo jer je “dehnuo” po ženskim mirisima. On je to negirao pa su oboje otišli na ispovijed mjesnom velečasnom (Dražen Lukša).

Njemu je Francek priznao za Mariču i Šteficu, goričke ljubavi, što je ovome bilo dovoljno da mu za pokoru da izmoliti jedno Zdravo Mariju za Šteficu i tri Očenaša za Maričino zdravlje. Po izmoljenoj pokori pohitao je Francek “čist” v gorice, kad tamo opet prilika za grijeh, pojavila se Štefica (Mirela Lukša). Pogled i njezin dodir bili su dostatni da Francek “ftrdne”, a to je bila predigra za verestovanje.

Komad je to koji je oduševio gledatelje, izazvao salvu smijeha pogotovo jer su se u njemu pojavili Biserka i Gabrijel, glumci koji visoko kotiraju na međimurskoj amaterskoj kulturnoj sceni. Nimalo za njima nisu zaostajali mlada Mirela i nešto stariji Dražen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije