FOTO Nikola Matulin i dalje na čelu KUD-a Donji Vidovec

Dosadašnji predsjednik KUD-a Donji Vidovec Nikola Matulin i u narednom će izbornom periodu biti na čelu društva, dopredsjednica će biti Magdalena Krištofić, tajničke će poslove obavljati Marta Nestić, a blagajničke Franjo Šestak.

Uz njih su u novi Upravni odbor ušli: Ivanka Crnković, Dražen Lukša, Karlo Čižmešija, Denis Embreuš, Monika Cenko, Paula i Martina Lukša. U NO su izabrani: Anita Nestić, Benjamin Štirnić i Biserka Šestak.

Tako je odlučeno na redovnoj godišnjoj izbornoj skupštini KUD Donji Vidovec održanoj u nedjelju 11. ožujka u prepunoj dvorani mjesnog Doma kulture. Uz brojno članstvo ovaj uzorno organizirani skup su uveličali predstavnici srodnih udruga iz Legrada i Donje Dubrave te predstavnici mjesnih udruga. Od uzvanika ovdje je bio međimurski dožupan Josip Grivec, općinski načelnik Donjeg Vidovca Josip Matulin i Miljenko Zelenbaba, predsjednik Skupštine zajednice HKUU MŽ.

O tome kako je društvo radilo u 2017. godini opširno je, uz prezentaciju fotografija, govorio bivši i sadašnji predsjednik Nikola Matulin. Kako su oni radili najilustrativnije govore riječi Nenada Lukše, predsjednika Moto nautičkog klub Vidovski zlatari:

– Slušajući vaše izvješće i analizu vašega rada ne mogu se oteti dojmu pa se pitam ima li godina više od 365 dana, a dodamo li k tome izdvojeno vrijeme za probe preostaje mi jedino reći, duboki vam naklon i srdačne čestitke, istaknuo je.

A društvo je u 2017. godini održalo 22 nastupa. Od toga su bili domaćini dvije velike manifestacije koje okupljaju od 600 sudionika. – U Hrvatskoj smo imali 16 nastupa, odnosno gostovanja, a preostalih 6 ih je bilo u inozemstvu, sumirao je Matulin te istaknuo dvije smotre na državnoj razini – Male đakovački vezove te 24. Folklorne susrete Hrvatske u Sisku.

Za kraj je ponosno dodao: – Smatram da smo našim rezultatima pokazali da dostojno predstavljamo Donji Vidovec, Međimurje i Hrvatsku kako u našem okruženju tako izvan granica Lijepe Naše gdje širimo tradiciju i prenosimo ne samo znanje nego i ljubav prema tradiciji na mlađe naraštaje, povezujemo se i surađujemo s folklornim skupinama iz Hrvatske i okolnih zemalja te smo zasluženo odabrani da i treći puta budemo sudionici međunarodnog projekta Europa za građane, zaključio je. Konačno kakvi su oni na pozornici pokazali su posredstvom HRT u emisiji Lijepom našom u studenom kada je bio i njihov posljednji nastup u 2017.

Kako dalje? Rečeno je dostići i prestići zlatnu 2017., a da bi to postigli u riječima zahvale na ponovnom povjerenju Matulin je rekao: – Stoga, da bi očuvali rad društva, ponavljam, ne samo našeg nego i svih drugih društava potreban je veliki poticaj od roditelja, prijatelja i okoline, potrebna je sloga, veliko zajedništvo i odricanje da bi se mogli nečim ponositi.

Zato, okanimo se one ‘ja nemrem, meni se to neda, ja nisam za to, nemam čas’ i potičimo mlade oko nas da se priključe u rad bilo kojeg društva i time doprinesu boljitku javnog življenja i našeg mjesta, podvukao je i svima poručio:

– Podržimo rad svih udruga jer u protivnom će javni i društveni život Donjeg Vidovca biti preseljen u neka druga područja ili čak države odnosno bit će samo u sjećanju nas koji smo uključeni u neku od udruga, rekao je za kraj, a potom je pobrojao sve one subjekte, pravne i fizičke, koji su im pomogli u radu jer da nije bilo njih rad KUD Donji Vidovec ne bi bio tako velik.

Impresioniran radom, čestitke im je uputio općinski načelnik obećavši im pomoć u bilo kojem obliku, dok je dožupan Grivec kazao kako se Međimurska županija ponosi čuvarima narodnog blaga i stvaralaštva iz ovog njenog kutka.

– Stoga ćemo vas mi podržati u vašim nastojanima da ustrajete u svome radu i prenosite vaša umijeća diljem svijeta. Čestitke u ime župana Matije Posavca i osobno ime-istaknuo je Grivec. Miljenko Zelenbaba je pak rekao kako je KUD jedno od zaslužnih što Zajednica HKUU MŽ spada u red vodećih u Hrvatskoj. Nakon ovih riječi, lijepo je bilo čuti pohvale koje su članovi KUD-a primali od predstavnika ostalih mjesnih udruga

Antunu Benku, postolaru iz Donje Dubrave, predana je zahvalnica za pomoć u čuvanju i obnovi njihove obuće, dok je Gordani Zvošec uručen buket cvijeća iz razloga što će jedno vrijeme biti odsutna iz društva jer očekuje prinovu u obitelji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije