Općina Štrigova darovala djecu rođenu 2015. godine

Na prigodnoj svečanosti načelnik Općine Štrigova, Stanislav Rebernik uručio je nagrade, odnosno novčani prilog, roditeljima djece rođene u 2015. godini. Nagrada ili pripomoć iznosi 1.000 kuna po djetetu, a primilo ih je 24 djece, odnosno njihovih roditelja, koji su načelniku i općini zahvalili na pažnji koja im je iskazana.

Načelnik Rebernik kaže kako unatoč poteškoćama u kojima se nalazi općina, skrb za djecu koja su jamstvo opstanka ovog dijela Hrvatske, ne prestaje i da se za djecu uvijek mora novac pronaći. Kaže i kako bi volio da ova pozornost općine nekoga potakne da ima više djece, jer statistika pokazuje kako ih je iz godinu u godinu sve manje.

U 2015. godini rođeni su: Anamarija Kutnjak Podgorelec, Alojz Dvanajščak, Domen Kralj, Sven Makovec, Martin Horvat, Franka Jurjević, Marija Mezga, Lara Puklavec, Sara Puklavec, Leon Kos, Ena Domjanić, Lara Pozderec, Emma Kocijan, Noa Past, Kiara Domjanić, Lana Habijanić, Martin Rebernik, Borna Jambrović, Martin Kocen, Ena Jambrović, Nicole Krznar-Kolmanić, Esma Rožman, Sara Perčić i Noah Lesinger.

Najviše djece je iz Grabrovnika (8), zatim iz Svetog Urbana (4), te Prekope (3)i Štrigove (3), Robadja (2), Banfija (1), Železne Gore (1), Jalšovca (1) i Stanetinca (1). Leskovec je naselje bez ijednog djeteta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije