Plemenita gesta: Ministranti darovali dio novca od blagoslova kuća

>> Plemenita gesta: Ministranti darovali dio novca od blagoslova kuća

U petak, 15. siječnja je župnik Svete Marije vlč. Pavao Markač sa župnim ministrantima posjetio korisnike Dnevnog boravka ‘Dr. Antun Bogdan’ Caritasa Varaždinske biskupije u Čakovcu.

On je dobročinitelj i prijatelj ustanove koji je nastavio plesti plemenitu nit koju je počeo tkati još kada je kada je bio župnik u Nedelišću, točnije punih 20 godina. Od kada je u Svetoj Mariji, a to je već 18 godina, na kraju božićno-novogodišnjih blagdana on s izaslanstvom ministranata svoje župe dolazi na susrete s mladim korisnicima te ustanove, koji zbog poteškoća u razvoju uzrokovanih cerebralnom paralizom i drugih više vrsnih razvojnih teškoća žive drugačiji život od svojih vršnjaka.

Čine to kako bi ministranti upoznali i onu djecu i mlade koji su trajno vezani uz invalidska kolica i koji su zakinuti govornom komunikacijom. Župnik Markač radostan je i ponosan zbog svojih župnih ministranata koji redovito izdvajaju dio svoje novčane godišnje nagrade koju im župljani daruju prigodom božićnog blagoslova domova. Ovogodišnji dio od 3.000 kuna darovali su ponovno ovoj Caritasovoj ustanovi, a dodatnim novčanim darom pomogao je i župnik osobno.

– To je dar 15 ministranata koji su bili samnom u blagoslovu kuća i vjernika – rekao je velečasni dodajući kako su s njim u posjeti Caritasu bili: Karlo Pongrac, Leon Mandlin, Judida Herc i Krsto Herc iz Svete Marije te Donjomihaljevčani: Dorijan Kamenar i Matija Sokač. S njima je bila i voditeljica Župnog Caritasa Manuela Pavlic.

Predvodeći misno slavlje župnik Markač svima je istaknuo kako je ono darovano djelatnicima ustanove koji su očevi i majke štićenicima, a u misi se spomenuo i imena pokojnog svećenika dr. Antuna Bogdana. Voditeljica ustanove Katarina Hoblaj prigodnim je zahvalnicama na novčanim darovima zahvalila župniku i njegovim ministrantima.

Kazala im je kako je svaki njihov dolazak jedan novi duhovni doživljaj za sve njih i svjedočanstvo dobrote i ljubavi koji ne slabe, nego se jačaju i povećavaju dijeljenjem sa slabijima i potrebitima. – Vaši dolasci nisu tradicija već nova ljubav. Hvala vam u ime onih koji ne mogu reći hvala – poručila im je K. Hoblaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije