Uvjerili smo se: Prije noćna mora, danas ‘slatko’ vađenje krvi

Otići na vađenje krvi u Medicinsko-biokemijski laboratorij čakovečke Županijske bolnice do prije nekog vremena mnogima je predstavljalo noćnu moru pa se je znalo događati kako u čekaonicu već u ranim jutarnjim satima nije ‘stala niti igla’. Otvarati ova (s fotografije) vrata bilo je mučno.

Zbog nesnošljivosti, takva situacija nije dugo trajala pa je došlo do preraspodjele poslova tako da je organizirano vađenje krvi u četiri mjesta na području Međimurja: Murskom Središću, Prelogu, Donjem Kraljevcu i Kotoribi. U Čakovcu su počeli “lakše disati”, no to ne znači da i danas središnjim laboratorijem ne prođe mnoštvo konzumenata njihovih usluga. No, sada je to sasvim drugačije. Pacijenti iz laboratorija odlaze zadovoljni, a galame, gunđanja i mrmljanja nezadovoljnika postala su strana.

U to se je uvjerio u srijedu i autor ovog priloga: – Došao sam u čekaonicu u 7,55 uredno se prijavivši na prijemnom odjeljku. Pogledom sam potražio mjesto za sjesti kad ono, samo dva do tri prazna. Pomirio sam se, i tako planirao vrijeme, s čekanjem. Nema veze. To je dan za vađenje krvi, kako su ljudi znali govoriti. Na moje iznenađenje dogodilo se suprotno…

Nisam stigao pročitati u dnevnim novinama niti jedan opširniji članak, kad ono poziv. Je li to moguće!? Ljubazna “sestrica”, uz ispriku za eventualnu bol, posao je obavila rutinski, profesionalno i ja sam već u 8,45 bio “slobodan”. Kroz to vrijeme u čekaonici mir, tišina, strpljivi pacijenti isto kao i u prostoriji za vađenje krvi gdje je radilo desetak uslužnih profesionalaca.

Lijepo je vidjeti takvu organizaciju posla, stoga prije svega pohvale voditeljici Odjela Jasminki Hauselmaier, dipl. ing., spec. med. biokemije, s porukom da bude ponosna na sve pozitivno iznijeto, pogotovo na svoje dobre i drage djelatnike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije