Oprez, počela sezona grijanja! U Knezovcu se danas zapalio dimnjak

Dolaskom kišovitih i hladnijih jesenskih dana s nižim temperaturama započela je sezona grijanja stambenih, poslovnih i gospodarskih prostora, što povećava opasnost od moguće pojave požara, eksplozije i trovanja ugljičnim monoksidom (CO).

U petak, 25. rujna 11:45 sati na dojavni centar 193 stigla je dojava o požaru dimnjaka u Knezovcu. Na intervenciju izlaze vatrogasci JVP-e Čakovec s navalnim vozilom, a pridružuju im se i članovi DVD-a Knezovec. Požar dimnjaka ugašen je vatrogasnim aparatom i time spriječena moguća veća šteta ukoliko bi vatra zahvatila krovište.

Do požara dimnjaka došlo je zbog zapunjenosti dimnjaka čađom, odnosno zbog neredovitog čišćenja dimnjaka. Nakon što su dimnjačari počistili dimnjak loženje vatre je ponovno bilo moguće bez opasnosti za požarom.

Podsjetimo, kako bi se izbjegli takvi tragični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati jednom godišnje i to od strane ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva.

Potrebno je da ovlašteni dimnjačar pregleda i očisti sve dimnjake prije sezone loženja, a kasnije u rokovima koji su određeni gradskim ili općinskim odlukama.

Svake godine ponavljamo kako je samo ispravno izveden, pregledan i očišćen sustav grijanja onaj koji se može koristiti na siguran i pouzdan način.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije