Pokrenuta istraga protiv vozača koji su u Mačkovcu usmrtili pješaka

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1974. i 1953.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

– Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici oko 17,25 sati 29. listopada 2014. u Mačkovcu upravljali svojim osobnim automobilima prevelikom brzinom koju nisu prilagodili smanjenoj vidljivosti u vožnji noću pod oborenim svjetlima, pa je drugookrivljenik svojim vozilom udario u pješaka koji je prelazio kolnik i odbacio ga na suprotnu prometnu traku gdje ga je udarilo vozilo prvookrivljenika. U prometnoj nesreći je pješak smrtno stradao uslijed zadobivenih ozljeda – priopćili su iz OD Čakovec.

Podsjetimo, nesreća se dogodila na kolniku Ulice Balogovec, kada se vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 62-godišnjak iz Slemenica, obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom zbog čega je vozilom udario u pješaka, 70-godišnjaka iz Mačkovca, koji je prelazilo kolnik u blizini obilježenog pješačkog prijelaza.

Uslijed udara pješak je odbačen na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je u njega udario osobni automobil varaždinskih registracijskih oznaka s kojim se 41-godišnji vozač iz Varaždina, također obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom.

Vozilom Zavoda za hitnu medicinu u Županijsku bolnicu prevezen je ozlijeđeni pješak, gdje je na žalost 70-godišnji V.N. od zadobivenih ozljeda u 17.38 sati preminuo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije