Uhvatila ih kako kradu: Psi spasili vlasnicu, spriječili krađu i otjerali lopove

Ne govori se bez razloga da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Psi su stvorenja koja čine za nas nevjerojatne stvari i zaslužuju naše divljenje. Tome u prilog ide priča koja govori kako nas oni mogu zaštiti i obraniti od neočekivanih lopova.

Bračni par Smiljana i Slavko Sinko sa svojim kućnim ljubimcima – Uzi de Alfa Fiera (dogo argentino) i Kyra (indios latinos) krenuli su 4. srpnja prema povrtnjaku koji se nalazi na polju zvanom Popovčica, između Strahoninca i Poleva. Godinama tamo uzgajaju povrće od čijeg uzgoja žive.

I tog su se dana u predvečerje autom uputili u polje, a svoje su ljubimce ranije pustili da malo trčkaraju. Smiljana je izašla iz auta i imala što za vidjeti. Na stablu su bila naslonjena tri bicikla, a alatnica je bila širom otvorena. Odmah joj je bilo jasno da nešto ne štima.

– Odjednom sam ispred sebe ugledala tri mladića. Bili su Romi. Upitam ih što tu rade. Počeli su me vrijeđati, vikati, psovati …U ruke sam uzela jedan bicikl kako bi zadržala lopove do dolaska supruga koji je otišao parkirati autu. Međutim, jedan od njih je nasrnuo na mene i odgurnuo. U tom se trenutku pojavio Uzi de Alfa Fiera i skočio mu na prsa kako bi mene obranio – opisala nam je Smiljana.

Kaže kako je bila sreća da je pas imao ogrlicu pa ga je uspjela savladati do dolaska supruga. Da nije, lopov bi jako loše prošao. Međutim, njegova snaga bila je jača i Uzi se otrgnuo i zajedno s Kyrom krenuo za lopovima koji su se dali u bijeg.

– Okružili su ih u polju i nisu puštali. Nazvali smo sina Darka koji ih je na kraju uspio dozvati, a kradljivci su pobjegli u kukuruz i više im nije bilo traga. Toliko su se uplašili da su ostavili sva tri bicikla. Cijeli slučaj prijavili smo policiji jer nije prvi put da su nam ovdje nešto ukrali – rekla je.

Osim manje štete, priča ima sretan kraj jer je vlasnica ostala neozlijeđena. – Ovo su ljubimci kakve čovjek može samo poželjeti. Odgajali smo ih da nas čuvaju, a svoju su vjernost dokazali tog dana – završila je Smiljana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije