ŽC 112 i PU međimurska: Nesreća, krađe, sumnja na 29-godišnjeg piromana…

ŽC 112 Čakovec zaprimio je dojavu o prometnoj nezgodi između dva osobna vozila na parkiralištu u Čakovcu u kojoj je zabilježena je samo materijalna šteta. Zatim dojavu o opijanju maloljetnika u Mihovljanskoj ulici u Čakovcu, krađi u trgovini METSS-a u Belici, te dojavu o obiteljskom nasilju u Sitnicama kod Murskog Središća.

Iz PU međimurske pak javljaju o krađi auta kod jezera u Gornjem Kuršancu, te o dovršenom istraživanju nad 29-godišnjakom iz Piškorovca na kojeg se sumnja da je namjerno izazvao požar u Držimurcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osobno vozilo austrijskih registracijskih oznaka, vlasništvo austrijskog državljanina kod jezera u Gornjem Kuršancu dana 6. srpnja ove godine ukrao 54-godišnjak iz Varaždin Brega i time vlasnika oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Vozilo je vraćeno vlasniku, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Mladić (29) uhićen zbog podmetanja požara kod Čakovca

Policija je uhitila 29-godišnjaka iz Piškorovca zbog sumnje da je 6. srpnja oko 17,30 sati u Držimurcu kod Čakovca namjerno izazvao požar na štaglju u vlasništvo 72-godišnje mještanke.

Štagalj je u cijelosti izgorio, zajedno s traktorskom prikolicom, kombajnom za krumpir, elevatorom za kukuruz, utovarivačem stajskog gnoja, drvenom građom i sijenom, a vatra je zahvatila i susjedni štagalj na kojem su nagorjele daske. Materijalna šteta je oko 100.000 kuna. Počinitelj će biti kazneno prijavljen zbog oštećenja tuđe stvari, uz prijedlog da mu se odredi istražni zatvor.

Nedugo nakon tog požara u selu je buknuo i drugi, također na štaglju, udaljenom 600 metara. Zasad nema informacija je li riječ o istom počinitelju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije