Dječak (5) poginuo pred očima roditelja: Auto nije ni zakočio…

Dječak iz Orehovice stradao je u ponedjeljak oko 16.30 sati dok je pretrčavao cestu između Preloga i Orehovice. Na njega je Toyotom naletjela M. K. (25) iz Cestice iz Varaždinske županije. Nesretni dječak je s obitelji skupljao drva u obljižnjoj šumi.

– Udarac je bio toliko jak da ga je izuo iz tenisica. Policija nam je donijela kući njegove hlače i bijele tenisice koje su ostale ležati na cesti, kroz suze rekao je za 24sata.hr Mladen Janušić, otac poginulog dječaka Dejvida (5).


Shrvani otac: Bio je kao lutka, bez života

– Baš smo ih stavljali na traktor i spremali se natrag kući kad se to dogodilo. Bile su to sekunde – kazao je Mladen. Nakon udarca pohitao je do sina. – Uzeo sam ga u naručje. Bio je kao lutka, bez života. Liječnici su ga pokušavali oživiti, no nisu uspjeli – rekao je otac.

Nažalost, dječak je podlegao teškim ozljedama nakon sat i pol u čakovečkoj bolnici. Prije nesreće dječak je prešao cestu prema derivacijskom kanalu Hidroelektrane Čakovec. Pretpostavlja se da ga je onamo privukla znatiželja.

Auto ga je udario dok se pretrčavajući cestu vraćao natrag prema mjestu gdje mu je bila obitelj. Vozačica je išla iz smjera Preloga. Navodno se vraćala kući s posla. Mladen smatra da je morala voziti prebrzo jer bi inače stigla reagirati i zakočiti.


Vještačenjem će se utvrditi kojom je brzinom vozila vozačica

– Uopće nije kočila. Čuo sam da je policajcima rekla da ga je vidjela. Ako ga je vidjela, zašto nije zakočila? – kazao je očajni otac. Na tom dijelu ograničenje brzine je 80 km/h, no cesta je duga i ravna pa vozači često znaju malo jače stisnuti gas. Koliko je M. K. brzo vozila, utvrdit će vještačenjem, no iz policije su nam potvrdili da nije bilo tragova kočenja.

Nakon nesreće je alkotestirana i test je bio negativan. Policija je protiv nje podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom. Dječakova obitelj je ogorčena jer im se vozačica ni itko od njezine obitelji nije javio nakon nesreće.

Skromna obitelj Janušić živi od poljoprivrede. Otac Mladen hrvatski je branitelj koji povremeno radi. Osim Dejvida, imaju još četvero malodobne djece, pišu 24sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije