propali maturalci

ODRŽANO ROČIŠTE PROTIV TIHOMIRA KOKOLEKA Hoće li roditelji ikada dobiti svoj novac?

Na spomenuti je način pribavio ukupno 336.977 kuna, a kad je prijevara otkrivena, Kokoleka više nije bilo u Hrvatskoj

Nakon tri i pol godine (posljednje ročište održano je u rujnu 2020. godine), u srijedu, trećeg travnja, na Općinskom sudu u Čakovcu održana je rasprava u predmetu protiv Tihomira Kokoleka iz Ludbrega, bivšeg vlasnika u međuvremenu ugašene čakovečke putničke agencije Express-tours.

Podsjetimo, Kokoleka se tereti da je u razdoblju od prosinca 2014. do kraja lipnja 2015. godine kao vlasnik spomenute agencije poslao ponude za organiziranje ekskurzijskog putovanja, odnosno malih maturalaca, osnovnim školama Donja Dubrava, Tomaša Goričanca Mala Subotica, Štrigova, Ivanovec, Ludbreg, Plitvička jezera te OŠ Dr. Mate Demarin iz Medulina i OŠ Veruda iz Pule te nakon toga sklopio ugovore s roditeljima, neistinito im predočivši da će djeci za uplaćeni iznos organizirati putovanje.

Na spomenuti je način pribavio ukupno 336.977 kuna, a kad je prijevara otkrivena, Kokoleka više nije bilo u Hrvatskoj.

Uhićen je u studenom 2015. godine kad je ulazio u Hrvatsku na graničnom prijelazu Otok Virje. Sudski proces počeo je 2016. godine i traje dandanas.

Kako doznajemo na Općinskom sudu u Čakovcu, na raspravi trećeg travnja, ispitan je jedan svjedok te su pročitani iskazi još njih 12. Iduće ročište zakazano je za peti srpnja kad bi trebao biti ispitan svjedok obrane te dopunjeno knjigovodstveno – financijsko vještačenje.

Podsjetimo i na činjenicu da roditelji koji su uplatili novac Kokolekovoj propaloj agenciji još uvijek nisu primili nikakvu vrstu obeštećenja.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3599

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije