NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

PUŠĆINE-GORNJI HRAŠĆAN Ukradenim kombijem bježao policiji (II.)

Bio je 30. rujna 2021. godine kad je tada 21-godišnji mladić Dario B. iz Piškorovca ukradenim kombijem bježao policiji

Peugeot boxer ukrao je u Gospodarskoj ulici u Varaždinu. Interventni policajci uočili su ga u Međimurskoj ulici, ali nije se zaustavio.


Pojurili su za njim preko mosta, u Međimurje. U Pušćinama je skrenuo ulijevo te je stigao do posljednjeg, oštrog zavoja nadomak Gornjeg Hrašćana. Izgubio je kontrolu nad kombijem, sletio s ceste i više puta se prevrnuo.
Ovih dana Općinski sud u Varaždinu ga je nepravomoćno osudio na 14 mjeseci zatvora. Ovo mu nije jedino nedjelo, riječ je o presudi u objedinjenom sudskom postupku.


Naime, godinu ranije, krajem ožujka, dva je puta s kolegom lopovom iz Gornjeg Vratna provalio u prostor auto-servisa u Ulici Janka Leskovara u Varaždinu. Ukrali su razni alat, dijelove i informatičku opremu.
Zanimljiva je njegova obrana po drugoj točki optužbe, za krađu kombija. Naveo je kako je toga dana odlučio iz Trnovca otići u Zagreb. No padala je kiša, a vlakovi nisu vozili. Pješačio je i u Varaždinu ugledao kombi te je ušao kako bi se sklonio od kiše.


Ugledao je ključeve upalio vozilo i otišao, s namjerom da se vrati kad stane kiša ili pak da nazove vlasnika da dođe po kombi. Dakle, u dobroj namjeri želio ga je vratiti. Sreća malena…
Naravno da mu sudac ovo nije uvažio. Policajcima je bježao sve od Varaždina, ubrzavajući sve dok nije sletio s ceste; bilo je točno 4:43 ujutro.


Prije odmjeravanja kazne sud je proučio izvještaj čakovečkog zavoda za socijalni rad o Dariju B. Majka ga je dobila u vanbračnoj zajednici, potom je mijenjala partnere, nije pohađala školu i nepismena je. Njegov bi otac ponešto zaradio sakupljanjem sekundarnih sirovina, a često je boravio u zatvoru te nema odnos s njim. Dario je bio dijete sa smetnjama u intelektualnom razvoju te je razvio poremećaj u ponašanju. Čak je bio smješten u Brezovici, a kad bi bio kod kuće skitao je i prosjačio.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3598

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije