usvojena žalba

STRAŠAN ČIN Sud 24-godišnjaku produžio kaznu zatvora zbog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na kaznu izrečenu hrvatskom državljaninu (2000.) zbog počinjenog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta

Prvostupanjskom presudom optuženi 24-godišnjak je proglašen krivim zbog citiranih kaznenih djela počinjenih od studenog 2019. do lipnja 2021. godine, u mjestu u Međimurskoj županiji na štetu djeteta (2006.) i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i osam mjeseci, od čega jednu godinu i četiri mjeseca bezuvjetno, a jednu godinu i četiri mjeseca uvjetno s rokom kušnje od tri godine. 

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio da je Županijski sud u Varaždinu neosnovano izrekao optuženiku djelomičnu uvjetnu osudu, što je preblaga kazna s obzirom na utvrđene otegotne okolnosti, pa je preinačio presudu na način da je okrivljenog 24-godišnjaka osudio na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i osam mjeseci, bez primjene djelomične uvjetne osude.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije