Dejan Čemerika: Osjećam se odgovornim za bratićevu smrt, ali…

Dejan Čemerika: Osjećam se odgovornim za bratićevu smrt, ali…

Dejan Čemerika (21) tereti se da je ubio bratića kako ne bi vratio dug.

Osjećam se odgovornim za Marijevu smrt, ali ne na način na koji je navedeno u optužnici – kazao je Dejan Čemerika (21) iz Palinovca, kojem se na Županijskom sudu u Varaždinu sudi zbog teškog ubojstva bratića Marija Čemerike.

Prema optužnici, D. Čemerika tereti se da je 25. travnja ove godine ubio bratića da mu ne bi morao vratiti 4500 eura te 70.000 kuna koje mu je ovaj posudio. Zato je SMS-om pozvao M. Čemeriku i zatražio da se nađu na prilaznoj cesti prema poljoprivrednom dobru kod Podturna.

Kada se malo prije 22 sata M. Čemerika tu dovezao Mercedesom austrijskih registarskih oznaka, D. Čemerika mu je kroz otvoreni prozor zadao nekoliko uboda kuhinjskim nožem čija je dužina oštrice 12 centimetara. M. Čemerika ipak je uspio izaći iz automobila, a optuženi ga je ubo još nekoliko puta. Bila je riječ o ukupno devet ubodnih i ubodno-reznih rana koje su prouzročile unutarnje krvarenje i smrt.

Milorad M. svjedočio je da je kobne noći na cesti kod Podturna vidio visokog mladića kako trči, a za njim je trčao i netko niži. Viši mladić bio je krvav.

Da je bio malo brži, možda bi mi skočio na auto. Od straha nisam znao što da radim, zato nisam ni stao, nego sam se odvezao do obližnjeg romskog naselja, gdje sam rekao što sam vidio – kazao je svjedok.

Nekolicina mještana otišla je na mjesto događaja, ali su se i vratili pa pozvali policiju. Ponovno su se vratili na mjesto događaja, a tamo su vidjeli dva automobila s uključenim svjetlima. Kraj jednog je ležao mladić koji je zvao pomoć, pitao gdje mu je bratić te je vikao: Napali su nas! Napali su nas!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije