SELNICA Razbojnički pohod na novi ribnjak i općinsku upravu

Više se ne postavlja pitanje ‘je li’ uznemirujuće i upozoravajuće ono što se dogodilo na novouređenem Ribnjaku u Selnici i u Općinskoj upravi Selnica, nego se mora ustvrditi kako je to sigurno upozoravajuće, razbojničko, a tek onda delikventno ili nekakvo slično stanje ili činjenje.

Ali isto tako ove razbojničke činove trebaju osuditi sve udruge, institucije, svi novinari, političke stranke, Međimurska županija, Katolička crkva (mjesna ili biskupijska svejedno) i kulturna javnost.

Slučaj prepustiti samo policiji, koja i jedina daje doprinos uspostavi reda i pronalaženju počinitelja, je promašaj, iz razloga što kasnije DORH i slični to jednostavno zaborave ili ocjene nevažnim.

Nisu samo ova dva slučaja, na Ribnjaku i načelnikovom uredu problemi u selničkoj općini, nego je to čitav niz događanja, od kojih su neka i neostkrivena. Podsjećamo, a onda i pitamo! Više puta zapaljeni Pikač, može biti sliučajnost i dječaki – maloljetnički hir? Riječ je o svjetski poznatoj kulturnoj vrijednosti, a to se tek samo zapali, pošalje policija i onda…

Da ne govorimo o krađi razglasa, provalama, autobusnoj postaji i puno toga. I sve se ovo događa u trenutcima kada Općina Selnica bilježi napredak na svim područjima, kada je u uzletu, kada joj se otvraju projekti a sada razvaljeni Ribnjak treba biti mjesto svjetskog natjecanja. Mi možemo samo nagađati kako su ova nedjela uprta u aktualnu općinsku vlast i samog načelnika Ervina Vičevića, kojeg i pitamo za mišljenje o nemilim događajima na Ribnjaku-Retenciji Selnica i Općinskoj upravi.

– Gledajte, meni osobno ovo je više neugodno, nego opasno ili nešto slično tome. No, sigurno je i kako vi rekoste, budi sumnje u slučajnost, maloljetništvo ili zafrkanciju na tuđi račun. Ovo na Ribnjaku je strašno, strašnije nego upadaj u moj u red. Na Ribnjaku je do izražaja došlo razbojništvo, teror nad prirodom i materijalnim ulaganjima, a razloga za to nije bilo.

Pitanje je može li se ovo nazvati bahatošću. Moj ured je prekopan, ništa nije odneseno. Novac sigurno provalnik ili njih više nije tražio, jer se zna kako ja ne držim općinski niti svoj novac u uredu. E, je li netko tražio neke dokazne materijale protiv sebe, to ostavljam institucijama kako ih zovemo. Vjerujem u pravnu državu, premda imam argumenata i za suprotno mišljenje.

Ponavljam, ovo je jednostavno neugodno, kada se netko iživljava na materijalnim dobrima, koja su izgrađena ili se grade teško stečenim novcima naše općine, županije i države, kazao je između ostaloga Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica, ne krijući razočarenje ovim događajima ali čvrstog stava kako će općinu i dalje voditi njabolje što umije i može i jednako tako se boriti protiv onih koji su nanosili ili nanose štetu drušvu i zajednici.

Javnost, većinska, osjećajna i odgovorna osuđuje ova događanja, očekuje jasna činjenja u traženju i kažnjavanju počinitelja. Jer, kažu, kako bi stavljanje ovoga ‘pod tepih’ osokolilo zlikovce na činjenja novih nedjela.

I tako neugled, sve dok jednog dana ne bi došlo do nasilničkog ponašanja na obnašatelje političke ili druge dužnosti, a to je onda i sumrak demokracije, za koju su mnogi dali živote u ne tako davom obrambenom Domovinskom ratu, čijim je poginulim vitezovima u Selnici podignuto spomen obilježje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije