ŠODERICA U GORIČANU dobiva stazu, prostor za fitness i rasvjetu

Općina Goričan će u sklopu projekta ‘Sustainable water tourismalong Mura and Drava River’ (akronim: TwoRivers one Goal), broj ugovora: HUHR/1601/2.1.2/2004, koji je financiran u sklopu programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Hungray-Croatia Co-operationProgramme 2014-2020. urediti prostor turističko-sportsko-rekreacijske zone uz ribnjak kod Goričana.

Dana 19. siječnja 2018. godine potpisan je ugovor o izvođenju radova između Općine Goričan i izvođača radova, tvrtke Tegra d.o.o. iz Čakovca, koji će radove izvesti kao zajednica ponuditelja s tvrtkom Ambijenti d.o.o.Iznos investicije iznosi oko 1.300.000,00 kn sa PDV-om, a završetak radova predviđen je u maksimalnom trajanju od 180 dana od dana potpisivanja ugovora o izvođenju radova. Radovi službeno započinju 09.02. 2018., a dinamika istih ovisi o vremenskim prilikama.

Sadašnji autohtoni izgled područja oko ribnjaka, koje se planira urediti ovim radovima, neće se narušiti već će se zadržati i dopuniti dodatnim sadržajima.

Investicija obuhvaća vanjsko uređenje pješačko – biciklističkih staza (novih i djelomično postojećih) koje će omogućiti lakšu prohodnost te bolju povezanost sa lokacijom. Staze će se popločitii u dijelu oko igrališta kod ribnjaka.Uz staze će biti postavljene i klupe predviđene za odmor, odnosno garniture za sjedenje sa stolovima.

Opremit će se višenamjensko igralište i igralište za vanjski fitness, gdje će se postavitisprave za korištenje na vanjskom prostorukako bi se doprinijelo bogatijoj ponudi sportskih sadržaja mjesta. Postojeće travnato nogometno igralište također će se obnoviti i dodatno urediti.

Vanjska rasvjeta postavit će se oko jezera, uz rub staza i oko budućih terena i parkirališta. U prvoj fazi radova planira se postavljanje vanjske rasvjete uz staze, a nakon izgradnje dodatnih objekata i uređenja parkirališta postavit će se rasvjeta i kod tih novoizgrađenih lokacija.

Oko ribnjaka će se urediti travnate površine, posaditi će se ukrasno grmlje, sezonsko cvijeće, čime će se postići bolja uređenost lokacije. U planu je i uređenje zemljanih staza, kako bi se budućim posjetiteljima omogućio ugodniji boravak u prirodi.

Zahvaljujući spomenutim aktivnostima osigurat će se razvoj novog, konkurentnog i održivog turizma čija će se ponuda bazirati na postojećim prirodnim i kulturnim resursima. Aktivnosti će obogatiti atraktivnost regije i povećati broj turista.

Općina Goričan sudjeluje u pojektu “Sustainable water tourismalong Mura and Drava River” (akronim: TwoRivers one Goal) kao jedan od partnera uz Općinu Legrad i Općinu Donji Vidovec. Vodeći partner projekta je Regija Mura – Europska grupacija za teritorijalnu suradnju s ograničenom odgovornošću. Cilj projekta je razvoj zajedničkog hrvatsko-mađarskog turističkog proizvoda baziranog na održivom vodenom turizmu uz rijeke Muru i Dravu te stvaranje atraktivne turističke destinacije u pograničnom području.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 842.285,50 EUR, od čega je 85% financirano sredstvima EU (751.942,67 EUR). Riječ je o projektu čije se aktivnosti provode u periodu od 20 mjeseci, tj. od 01. svibnja 2017. do 31. prosinca 2018. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije