VIDEO I FOTO Oduzeto više od dva kg marihuane, privedena trojica dilera

Nakon višemjesečne istrage, međimurska policija prekinula je lanac proizvodnje i prodaje marihuane te privela trojicu muškaraca (četvrti je u bijegu), a u dvorištu jednog od njih na čakovečkom području pronađen je laboratorij za uzgoj te oduzeto više od dva kilograma te droge.

Voditelj Odsjeka za obradu kriminaliteta Službe kriminalističke policije PU međimurske Zlatko Baranašić izvijestio je u četvrtak na konferenciji za novinare o dovršenom kriminalističkom istraživanju nad četvoricom muškaraca u dobi od 34, 36, 38 i 41 godine zbog sumnje da proizvode i “dilaju” marihuanu na području Grada Čakovca i Općine Strahoninec.

U dvorištu obiteljske kuće 38-godišnjaka pronađen je laboratorij za unutarnji uzgoj marihuane s ukupno 2183,9 grama “trave” i 29 stabljika indijske konoplje u rastu, vaga za precizno mjerenje i aparat za vakumiranje.

Baranašić je istaknuo kako je laboratorij bio vrhunski tehnološki opremljen “Nadzor nad proizvodnjom i uvjetima za mikroklimu laboratorija vršena je korištenjem visoke tehnologije” rekao je.

(Video: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Ispod garaže 38-godišnjaka policajci su pronašli još jedan laboratorij koji je bio u fazi izgradnje.

“Postavljena je bila instalacija za ugradnju klima uređaja, otvori za filtraciju zraka, razvučena je mreža električnih vodova i razvodnom kutijom, postavljena su specijalna vrata na hidraulično upravljanje te je započeto s radom na unutarnjoj izolaciji prostora”, izjavio je Baranašić.

Načelnik PU međimurske Ivan Sokač kazao je kako su trojica osumnjičenika dovedena na ispitivanje kod općinskog državnog odvjetnika, koji je 34-godišnjaka pustio na slobodu. Sucu istrage varaždinskog Županijskog suda sprovedeni su 36-godišnjak i 38-godišnjak, a sudac je za obojicu odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Policiji još nije dostupan četvrti iz te skupine, 41-godišnjak, za kojim se intenzivno traga. Iz policije ističu kako je riječ o značajnijoj zapljeni marihuane posljednjih godina na području Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije