STRAVA U DONJEM VIDOVCU Rezali čovjeka i zlostavljali

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je nakon provedene istrage podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana (rođenih 1991., 1995., 1995. i 1995. godine) zbog počinjenja kaznenog djela iznude iz Kaznenog zakona.

Okrivljenike se tereti da su u razdoblju od veljače do prosinca 2016. u Donjem Vidovcu, fizički i psihički zlostavljali oštećenika na način da su ga tukli, naguravali, prijetili mu da će ga ubiti i napakostiti njegovoj obitelji, vezali ga i nanijeli mu porezotine po nozi, čime su ga ga prisilili da im kupuje odjevne predmete, prehrambene artikle i mobitel, da im daje na korištenje i da proda svoj osobni automobil.

Okrivljenici se također terete da su da samovoljno ulazili u oštećenikovu kuću iz koje su uzimali drva, prehrambene proizvode i odjeću, što im je oštećenik zbog zastrašivanja dozvoljavao, te da su prisilili oštećenika da im preda karticu tekućeg računa i PIN broj, pa su na bankomatima podizali i uzimali novac ili su ga slali da on sam podiže i predaje im novac.

Prvookrivljenik se ujedno tereti da je na opisane načine prisilio oštećenika da proda svoju šumu, a novac od prodaje je zadržao za sebe.

Okrivljenici su počinjenjem kaznenog djela stekli nepripadnu korist od oko 70.000 kuna, javlja List Međimurje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije