DORH pokrenuo žalbu, traži ponavljanje suđenja za kirurga Zdravka Dolovskog

Općinsko odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv presude Općinskog suda kojom je varaždinski kirurg Zdravko Dolovski oslobođen optužbe da je počinio teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi.

Naime, godine 2012. protiv spomenutog kirurga Zdravka Dolovskog i primarijusa Ranka Stare podignute su optužnice zbog sumnje da su 2009. godine nedovoljnim dijagnostičkim pregledima i neadekvatnim operativnim zahvatima uzrokovali smrt 27-godišnjeg Krešimira Grujića iz Čakovca.

Krešimir Grujić umro je u Općoj bolnici Varaždin 18. listopada 2009. nakon rutinske operacije hemeroida, uzrok smrti bila je teška sepsa.

Zdravko Dolovski bio je prvookrivljeni u tom slučaju. Teretilo ga se da je kao liječnik kirurg nakon operativnog zahvata, tijekom kojeg je došlo do kompliciranog krvarenja, nesmotreno zaključio da je krvarenje u potpunosti zaustavio.

Sama istraga započela je godinu i pol nakon smrti Krešimira Grujića, a žalba se sad podnosi zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja s prijedlogom da se presuda ukine i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije