Optužnica protiv dvojice zbog teškog ubojstva u Donjoj Dubravi

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1990. i 1982.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva.

– Optužnicom se okrivljenike tereti da su u noći 17./18. siječnja 2016. u Donjoj Dubravi provalili u obiteljsku kuću 74-godišnjaka i pretraživali prostorije u cilju da pronađu novac. U spavaćoj sobi zatekli su oštećenika koji je spavao na krevetu te su ga pokušali vezati, no on se probudio i pružio im otpor, pa je prvookrivljenik sjeo na njega, stavio mu jastuk na lice i pritiskao tako da ne može disati, sve dok oštećenik nije prestao pružati otpor.

Okrivljenike se tereti da su mu potom vezali ruke, noge i oči vezicom, električnim žicama, remenjem i trakama. Prvookrivljenik je pronašao kod oštećenika 500,00 eura i 200,00 kuna koje su uzeli, a oštećenik je preminuo uslijed njihovih opisanih radnji. U optužnici je predloženo da se okrivljenicima produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – priopćili su iz DORH-a.

Kako smo već pisali, neslužbeno doznajemo da se Varaždinac Ivan Časek i Donjodubravčanin Elvis Ademi nalaze u istražnom zatvoru zbog sumnje da su ubili 74-godišnjeg Jožefa Matulina iz Donje Dubrave.

Sve o ubojstvu u Donjoj Dubravi pisali smo na ovim linkovima:

>>>Matulina Varaždinac i Donjodubravčanin ugušili jastukom zbog 500 eura i 200 kn?
>>> Dvojica uhićena zbog sumnje da su ubili Jožefa Matulina iz Donje Dubrave
>>> FOTO: Donja Dubrava – u kući nađeno mrtvo tijelo starijeg muškarca
>>> Policija istražuje sumnjivu smrt 74-godišnjeg starca
>>> Nalaz obdukcije: Jožef Matulin – Coljo iz Donje Dubrave je ubijen!
>>> Nađen u krevetu: Prijevoznika su prije smrti okrali čak 30 puta
>>> Varaždinac Ivan Časek i Donjodubravčanin Elvis Ademi osumnjičeni za ubojstvo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije