Naleti na pješake i vozača bicikla – svi u bolnici s teškim ozljedama

Policijska uprava međimurska javlja o nesrećama u kojima su teško stradali pješaci i vozač bicikla. U subotu, 16. travnja oko 20 sati i 25 minuta u Šandorovcu, Ulici Vladimira Nazora, dogodila se prometna nesreća u kojoj 55-godišnji vozač osobnog automobila, pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), vidljivosti (noć) te gustoći prometa.

>>> Vikend prepun crne kronike: Pijan autom naletio na dvojicu muškaraca

Izlaskom iz zavoja vozilom je udario u bicikl kojeg je u istom smjeru, sredinom neobilježene prometne trake, gurao 70-godišnji pješak. Potom je udario u stražnji dio bicikla kojeg je usporedno s njim gurao 74-godišnjak. Nakon udara u bicikle došlo je i do udara vozila u pješake te njihovog pada na kolnik. Pješaci prilikom kretanja prometnicom noću nisu bili obilježeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Ozlijeđeni pješaci vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđeni te su zadržani na liječenju. Protiv 55-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U nedjelju, 17. travnja oko 11 sati i 45 minuta u Donjem Pustakovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 74-godišnji vozač bicikla krećući se obilježenom biciklističkom trakom skretao na obilježenu prometnu traku, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike.

Zbog toga je u njegov bicikl udario osobni automobil čakovečkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji vozač. Nakon udara biciklist je odbačen na kolnik. Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju. O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije