Vikend na cestama: U devet nesreća sedam osoba teško ozlijeđeno

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim cestama dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenom osobom u kojima je sedam osoba teško i tri lakše ozlijeđeno, te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

>>> Nalet na pješake i vozača bicikla: U nesrećama trojica zadobila teške ozljede

Prisutnost alkohola u organizmu tijekom vikenda utvrđena je kod tri sudionika prometnih nesreća. Najveća, u koncentraciji od 1,86 grama po kilogramu, utvrđena je kod 55-godišnjeg sudionika prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, koja se dogodila u subotu, 16. travnja oko 20.25 sati, u Šandorovcu.

U subotu, 16. travnja oko 15 sati i 55 minuta na državnoj ceste broj 20, između Čakovca i Štefanca, dogodila se teška prometna nesreća.

Vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), zbog čega te je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom i u zanošenju prešao na lijevu prometnu traku, gdje je vozilom udario osobni automobil slovenskih nacionalnih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 68-godišnji državljanin Republike Slovenije.

Vozilom hitne medicinske pomoći oba vozača, kao i 65-godišnja putnica iz osobnog automobila slovenskih nacionalnih oznaka, prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da svi teško ozlijeđeni te su zadržani na daljnjem liječenju. Protiv 25-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javljaju iz PU međimurske.

U subotu, 16. travnja oko 19 sati i 10 minuta u Nedelišću, Varaždinskoj ulici, dogodila se teška prometna nesreća. Vozač motocikla njemačkih nacionalnih oznaka, prilikom pretjecanja osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka s desne strane, kojim je u istom smjeru upravljao 36-godišnji vozač te obavljao skretanje udesno na prostor parkirališta, udario je u osobni automobil.

Nakon udara motocikl se prevrnuo te je došlo do pada vozača i njegovog 32-godišnjeg putnika na prostor parkirališta i udara putnika u parkirani osobni automobil. Vozilom hitne medicinske pomoći 36-godišnji vozač i putnica iz vozila prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Liječničku pomoć naknadno su zatražili vozač i putnik na motociklu, te je utvrđeno da je 34-godišnji motociklist teško ozlijeđen, a putnik lakše. O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

>>> FOTO: U Nedelišću sudar auta i motora, u Štefancu intervenirali vatrogasci

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije