Poznati detalji teške prometne nesreće u kojoj je poginuo vozač bicikla

U teškoj prometnoj nesreći na državnoj cesti broj 20 između Draškovca i Donjeg Mihaljevca u petak, 26. veljače oko 19 sati preminuo je 78-godišnji biciklist.

>>> Crni petak: Na cesti Draškovec – D. Mihaljevec smrtno stradao vozač bicikla
>>> U prometnoj nesreći poginuo 78-godišnji biciklist

Vozač osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka započeo je pretjecanje bicikla, no nije to učinio na siguran način, konkretno nije se pridržavao dovoljnog razmaka između vozila te je prednjim dijelom automobila naletio na stražnji dio bicikla. Od siline udara biciklist je odbačen na poklopac motora i vjetrobransko staklo, a potom i van kolnika, uz cestovnu kosinu. Od zadobivenim ozljeda biciklist je nažalost preminuo na mjestu nesreće.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće od 19 sati i 23 minute do 22 sata i 50 minuta promet se odvijao naizmjenično, jednom prometnom trakom uz fizičko upravljanje policijskih službenika. Protiv 56-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

– Usprkos našim apelima i provedenim represivno-preventivnim akcijama usmjerenim upravo prema biciklistima te pješacima, bicikl kojim je upravljao stradali biciklist, nije bio tehnički ispravan. Noću nije imao upaljeno stražnje crveno i prednje bijelo svjetlo, kako je to propisano Zakonom o sigurnosti na cestama. Također, biciklist nije imao reflektirajući prsluk ili reflektirajuću odjeću.

Kako bi se podigla razina sigurnosti najranjivijih sudionika u prometu i ovaj put upućujemo apel biciklistima na potrebu poštivanja spomenutih zakonskih odredbi. Ujedno, sve ostale sudionike u cestovnom prometu upozoravamo da posebnu pozornost obrate upravo prema toj skupini sudionika u cestovnom prometu – poručuju iz PU međimurske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije