Domišljati Amerikanac izumio pokretnu kliniku za mamurluke

Nadaleko i naširoko poznati “grad grijeha” Las Vegas meka je posjeti gotovo 30 milijuna turista, koji se poput muha bez glave danonoćno muvaju po 6,8 kilometara dugačkoj avenije Strip, krcatoj hotelima, kockarnicama, restoranima, barovima i tko zna čime još sve ne…

Ne kaže se zalud da ako baš želite da vrag zagospodari vama, da za to na cijelom planetu nema boljem mjesta od Vegasa. No, čak i u gradu koji nikad ne spava i u kojem su noću svi veseli, jutra znaju biti jako bolna. I to često ne samo onim najradikalnijim partijanerima, nego počesto i posve prosječnim ljubiteljima alkohola, kocke i bluda. Tad ih, naime, bez milosti slama mamurluk, po mnogima najveća, a po nekima jedina prepreka da u Vegasu uživaju još jače i više.

No, odnedavno čak i za to postoji rješenje. Stara dobra, čak i u brojnim filmovima opjevana uzrečica “Sve što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu”, doslovno je i točna. Jer nakon ludog provoda u tom gradu, tamo može ostati čak i vaša glavobolja.

I to ne bilo gdje, nego u jednom vrlo neobičnom autobusu, pokretnoj klinici koja svaki dan od 9 do 13 sati (vikendom od 9 do 16) prometuje Las Vegas Stripom. Duhovito nazvan “Hangover Heaven-om”, odnosno, “Raj za mamurluk”, taj autobus nama se na prvu loptu možda može učiniti i jako bizarnim, ali to sigurno nije Amerikancima, posebno ne u gradu usred pustinje u kojem se nedaleko egipatskih piramida možete provoziti i u “pravoj” venecijanskoj gondoli…

Raj za mamurne, odnosno mobilna klinika koja olakšava muke partijanerima izum je iskusnog anesteziologa, dr. Jamesa Burkea. Kad smo se jednog sunčanog jutra i osobno ukrcali u taj čudesni bus, Burke nam se pohvalio da njegov 13,7 metara dug i 25 godina star, ali vrhunski preuređen autobus, ima posebno udoban ovjes, da mamurnim klijentima koji u njega uđu vožnji ne bi bilo još mučnije.

Na njegovo preuređenje u prvi i još uvijek jedini svjetski medicinski servis ove vrste, utukao je, kaže, čak 250.000 dolara, a da ih pribavi prodao je čak i svoj obožavani Ferrari 360 Modenu Challenge s kojim je rekreativno vozio utrke.

Prvo je za liječenje mamurluka planirao otvoriti običnu, klasičnu kliniku, no kad je sve zbrojio i oduzeo, shvatio je da mu je to preskupo i dosjetio se da sve što mu treba stane u autobus, a u tom slučaju ne plaća najam, poreza na nekretninu, leasing…

U prvoj godini djelovanja, njegov tim olakšao je osam tisuća mamurnih, a do danas već više od 11.000. Neželjene popratne efekta cjelonoćnog i dužeg opijanja smanjuje ili posve uklanja raznim terapijama za koje tvrdi da su brže, lakše i zdravije od bilo kojeg drugog znanog tretmana (primjerice, pijenja raznih kombinacija Gatoradea, kave i ibuprofena), te da je dolazak kod njega znatno jeftiniji i efikasniji od tretmana koji bi klijent dobio u lokalnoj bolnici.

Sve te terapije temelje se na borbi s dehidracijom (najčešće infuzijom) i rastvaranju preostalog alkohola u organizmu raznim antioksidansima i vitaminskim koktelima, a njegovo osoblje sve češće na poziv odlazi čak i u kućne posjete u privatne vile i hotelske apartmane, najčešće raznim slavnim osobama koje na žele biti viđene kako ulaze u autobus.

Nakon što smo vidjeli kako spašava prve klijente u tom danu, totalno razvaljene turiste iz Amsterdama Nicka i Aly, koji su za dva sata morali u koliko-toliko normalnom stanju ući u avion za London, odlučili smo se i osobno isprobao terapiju zvanu “Iskupljenje”.

I vjerujte, stvarno funkcionira, a uz to, baš kako i u Vegasu, sve ono što se desi u busu, stvarno i ostaje u busu! Stoga je prava šteta što rajski autobus trenutno postoji samo u Las Vegasu. Jer bi, primjerice, tako nešto partijaneri s našeg Zrća vjerojatno, da mogu, plaćali i suhim zlatom, piše Auto Klub.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije