Što je sve potrebno za produženje registracije i odjavu vozila?

Produženje registracije obavlja se u bilo kojoj stanici za tehnički pregled u Republici Hrvatskoj, pri čemu je potrebno predočiti knjižicu vozila, odnosno potvrdu banke o deponiranju knjižice vozila u banci ako je vozilo kupljeno na kredit, prometnu dozvolu, potvrdu ili drugu javnu ispravu koja sadrži podatak o OIB-u i osobnu iskaznicu.

Troškovi:

– naknada za tehnički pregled vozila (ovisno o vrsti vozila)
– obvezno osiguranje (ovisno o vrsti vozila)
– godišnja naknada za ceste (ovisno o vrsti vozila)
– posebna naknada za okoliš (ovisno o vrsti vozila)
– naknada za naljepnicu – znak tehničke ispravnosti vozila
– naknade za usluge STP-a
– 30,00 kuna u državnim biljezima

Produženje registracije vozila može, osim vlasnika vozila, obaviti i druga osoba uz predočenje osobne iskaznice vlasnika vozila i svoje osobne iskaznice. Ako je vozilo u vlasništvu pravne osobe, produženje registracije može izvršiti bilo koja fizička osoba uz predočenje svoje osobne iskaznice.

Produženje registracije, osim u stanici za tehnički pregled, može se obaviti i u nadležnoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji, uz prilaganje dokaza o obavljenom tehničkom pregledu vozila i dokaza o plaćenim propisanim obvezama.

Odjava vozila obavlja se u policijskoj upravi/postaji u kojoj je vozilo registrirano, odnosno u policijskoj upravi/postaji prema mjestu prebivališta ili sjedišta kupca, pri čemu je potrebno predočiti knjižicu vozila, prometnu dozvolu, registarske pločice, 20,00 kuna u državnim biljezima i osobnu iskaznicu.

Prilikom odjave otpadnog vozila vrste M1 (osobna vozila), N1 (teretna vozila) i L5 (motocikli) potrebno je priložiti Potvrdu o obrađivanju otpadnog vozila koju izdaje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Ukoliko se odjavljuje vozilo vrste M1, N1 i L5 koje nije otpadno, prilaže se Izjava o mjestu čuvanja vozila. Izjava o mjestu čuvanja vozila dostupna je i u elektronskom obliku te se može otisnuti na pisaču. Vozilo može odjaviti vlasnik vozila ili njegov opunomoćenik.

U slučaju odjave vozila zbog promjene vlasnika, prilaže se i dokaz o izvršenoj promjeni. Nakon odjave vozila registarske pločice se poništavaju. Iznimno, na zahtjev vlasnika registarskih pločica, policijska uprava, odnosno postaja, čuva pločice do 90 dana od dana odjave vozila.

Izvor: mup.hr 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije