Marko Turk otvorio karting sezonu trećim mjestom

Marko Turk otvorio karting sezonu trećim mjestom

Marko Turk, član A.K. FM TEAM-a, dvostruki prvak Hrvatske i dvostruki pobjednik KUP-a Hrvatske u kartingu, kategorija R1 – MINI 50, od ove sezone natječe se u višoj kategoriji R2 – Gazela Free (7 – 11 godina).

Prva utrka sezone Sportstil kupa vozila se na stazi “Pista Azzurra” u Jesolo, Italija.  Marko je zahvaljujući odličnoj vožnji zauzeo odlično treće mjesto. Sama utrka vozila se po iznimno zahtjevnim vremenskim uvjetima, kombinacija kiše i sunca. Bilo je ovo prvo međunarodno iskustvo našeg Marka, popularno zvanog “Međimurski Vettel”.

Iako najmlađi, naime Marko je rođen 15. 08. 2006. godine, Marko je još jednom dokazao da se radom, trudom i odricanjem postižu izvrsni sportski rezultati. Ovim putem cijeli tim se zahvaljuje na stručnoj pomoći Filipu Magdiću koji vodi brigu da Markov karting bude savršeno pripremljen, te sponzoru Eurohercu – podružnica Čakovec bez čije pomoći Marko ne bih mogao pokazati svoj nenadmašan talent.

Ove godine Marko će se natjecati na Prvenstvu Hrvatske, Prvenstvu regije sjever, te na Sportstil kupu. Sljedeća utka je 07. travnja u Cividale, Italija. Karting sezona je počela identično kao i idola Vettla u Formuli 1, a mi možemo samo Marku poželjeti da jednog dana dosegne njegove uspjehe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije