Vijesti / Automobilizam
Automobilizam
VELIKE KAZNE ZA PREKORAČENJE BRZINE Od utorka u Njemačkoj su na snazi mnogo stroža prometna pravila
Pixabay.com/Ilustracija

Stroži propisi kod susjeda

VELIKE KAZNE ZA PREKORAČENJE BRZINE Od utorka u Njemačkoj su na snazi mnogo stroža prometna pravila

Nove mjere posebno su usmjerene na sigurnost biciklista u cestovnom prometu

Od utorka 28. travnja vozače u Njemačkoj čekaju mnogo teže kazne za prekršaje u prometu. Donosimo vam dio najvažnijih mjera. Na primjer, vozite li 21 km/h brže od ograničenja u naseljenim područjima čeka vas kazna od 80 eura, dva kaznena boda te će vam oduzeti vozačku dozvolu na mjesec dana. Sve navedena kazne vrijede i ako ste brži od 28 km/h na otvorenoj cesti, piše portal revijahak.hr.

Kazne za parkiranje na pješačkim stazama i biciklističkim stazama povećavaju se s 15 na 100 eura. Također, ako je netko parkiran duže od sat vremena na tim površinama dobit će i 1 kazneni bod. Ako blokirate put hitnim službama kazna je 320 eura (prije 200 eura).

Vozači automobila i kamiona moraju obilaziti bicikliste u gradu s 1.5 metra razmaka, a izvan grada razmak mora biti 2 metra. Kamioni se pri skretanjima desno u gradovima moraju kretati brzinom koja ne smije biti više od 11 km/h – kako bi zaštitili bicikliste. Zabranjuje se parkiranje vozila osam metara od raskrižja na kojima su i biciklističke staze.

Vozači koji agresivno ubrzavaju te su im i vozila bučna platit će 100 eura (prije 20 eura). Ne smiju se niti koristiti aplikacije na pametnim telefonima ili navigacijama u vozilima koje upućuju na položaj kamera za nadzor brzine.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!