Delimar četvrti u Stubičkim Toplicama

U organizaciji AK Delta iz Zagreba i suorganizaciji Općine Stubičke Toplice i Auto kluba Stubaki održana je brdska auto utrka 19. Nagrada Stubičkih Toplica koja se bodovala za prvenstvo Hrvatske, međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske i prvenstvo Sjeverne lige.

Na startu se pojavilo 65 automobilista što je samo potvrda da je među vozačima i nadalje itekako omiljena utrka. Kiša koja je nemilosrdno padala dan prije utrke nije kvarila raspoloženje vozačima i organizatoru jer je za nedjelju bilo najavljeno lijepo vrijeme. Tko može najbrže 5.510 m. dugom sljemenskom stazom “Zagorje”?

To pitanje mučilo je mnoge ljubitelje automobilizma hoće li to biti Krajnc ili Dimitrijević ili će se pak umiješati netko treći. Staza je tijekom jutarnjih treninga bila jako varljiva, na dijelovima dosta vlažna i skliska pa su i iskusni vozači loše prošli kao što je F. Kuncar odmah na “S”zavoju skršio Opel Astru.

Odazvao se veliki dio domaće publike duž cijele staze jer je čak jedanaest vozača nastupalo iz zagorskih klubova Ak Rally Babe, Ak Stubaka i Ak Zagorje Oroslavja, a među njima je bio i Vedran Delimar iz Čakovca (AK Stubaki)

Ukupni poredak:

1. Siniša Kranjc klasa E1-5.50.745(Akk Sibenik)
2. Dean Dimitrijević klasa E1-6.00.150 (Ak Dubrava)
3. Tomislav Muhvić klasaN4-6.11.005(Ak Petar Klepac).

Na odličnom 4. mjestu klase, Prvenstva Hrvatske, našao se mladi čakovečki automobilist Vedran Delimar, sa svojim VW Polom 1400 16V, sa vremenom od 7:24:338. Odvozio je svoju 2. Brdsku utrku. sa poboljšanjem vožnje od 20 sekundi naspram prošle godine. Sa malim i slabim autom i s puno ambicija, našao se u ringu sa puno jačim automobilima, i pokazao svoje vozačko iskustvo.

– Eto, zadovoljan sam rezultatom, poboljšao sam svoje vrijeme od prošle godine, za svega 10 sekundi po utrci. u zbroju vožnji, to je 20 sekundi bolje vrijeme! Cijela subota je bila kišna, od verifikacije i tehničkog pa na dalje! Očekivala se kišna utrka jer je staza jako skliska i varljiva.

Takvo vrijeme dočekalo nas je i u nedjeljno jutro, ali sa suncem. Počelo se vedriti, i staza se počela sušiti. Prvi trening bila je još mokra staza i išli smo lakše, ali imao sam 2. vrijeme u klasi, kao i na drugom treningu, i to sam super zadovoljan. Za utrku konkurenti su zamijenili kišne za full slik gume, (koje ja nemam) pa potegli bolje, i ostao sam iza njih kojih par sekundi!

Ali, zadovoljan sam, imaju puno jače i spremnije aute za tu disciplinu!  Druge godine nadam se i ja preinakama na svom bolidu kako bi bio što više konkurentniji! Nadam se novim sponzorima i zahvaljujem se svojim sponzorima koji me podržavaju u svemu, rekao je Delimar nakon utrke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije