Opasnost u prometu: Pokemoni se love i tijekom vožnje

Na cestama je pričanje na mobitel i slanje poruka oduvijek predstavljalo opasnost. Ipak, u današnje vrijeme prepuno pametnih telefona korisnicima su dostupne i razne aplikacije. Najnovija u nizu je igrica Pokemon GO koja je u kratkom roku zaludila čitavu planetu.

Cilj igrice je uloviti čim više Pokemona pomoću GPS-a i Googleovih mapa. Policija diljem svijeta upozorava vozače da ne love Pokemone tijekom vožnje jer postoji ozbiljna i realna opasnost od izazivanja nesreća. Također, važno je i da pješaci paze i ne igraju igricu u blizini ceste nego da sudjeluju u prometu.

– Napast da ljudi posežu za mobitelom tijekom vožnje je u porastu, a igrice poput Pokemona na to i potiču, budući da su lako dostupne svima. HPL Motors, britanska trgovina rabljenim automobilima provela je istraživanje koje je pokazalo da je jedan od petero vozača koristio mobitel za vrijeme vožnje, piše portal Autostart.24sata.hr. Pokemon groznica tek je počela tresti svijet, nadamo se da će ostati čim dalje od upravljača!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije