korisne informacije

FOTO Prometna policija savjetuje najugroženije sudionike u prometu

U proteklih nekoliko dana u Peklenici, Novom Selu Rok i Žiškovcu policijske službenice Postaje prometne policije Čakovec provele su preventivne aktivnosti usmjerene svim sudionicima u prometu, posebice starijim osobama, pješacima i djeci te vozačima

Na informativnom punktu, uz korištenje Mobilnog preventivnog centra, osobama starije životne dobi, djeci, kao i vozačima bicikala skrenuta je posebna pažnja na pravilan način kretanja prometnicama te na pravilno prelaženje kolnika. Vozačima motornih vozila posebna pažnja skrenuta je na korištenje sigurnosnog pojasa te na nedozvoljenu uporabu mobitela tijekom vožnje.

U Novom Selu Rok informativni punkt policije posjetili su i mališani iz dječjeg vrtića „STONOGA“, dok je u Žiškovcu najviše bilo zainteresiranih pješaka kojima je najveća pozornost skrenuta na pravilno kretanje kolnikom, prelaženje kolnika preko obilježenog pješačkog prijelaza, nošenje reflektirajuće odjeće noću i uvjetima smanjene vidljivosti. Ujedno, vozačima motornih vozila skrenuta je pozornost na obvezu korištenja auto sjedalica i sigurnosnog pojasa. Vozači motornih vozila, također su upozoreni na “četiri ubojice u prometu” (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel/distrakcija).

Tijekom preventivnih aktivnosti svim posjetiteljima policijskih punktova podijeljeni su promotivni materijali financirani sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Grada Čakovca te Policijske uprave međimurske (dječje reflektirajuće kabanice, reflektirajuće trakice, privjesci, kape i dr.) te razni edukativni letci i brošure.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije