sjednica općinskog vijeća

SVETI JURAJ NA BREGU Općina povećala sufinanciranje (skupljeg) vrtića

Povećana je naknada za novorođenčad, umirovljenicima uskrsnice, a studentima veće stipendije

Općinski vijećnici Svetog Jurja na Bregu 28. veljače povećali su punu ekonomsku cijenu vrtića na 300 eura, a jaslica na 360 eura. No Općina će podnijeti glavninu povećanja cijene jer je općinsko sufinanciranje povećano s 55 na 65 posto. Namjera je zadržati odgajateljice, to jest povećati im plaću, jer je za njima sve veća potražnja na tržištu rada.

Odobreno je povećanje cijene koncesionaru za odvoz otpada, kojemu je pak osjetno porastao trošak zbrinjavanje otpada. U općinskoj upravi kažu kako nemaju druge, jer bi u suprotnom mogli ostati bez koncesionara. Mjesečni račun tako se približava iznosu od 15 eura.

Povećana je naknada za novorođenčad, sa 700 na 850 eura te su najavljene uskrsnice od 50 eura. Primit će ih umirovljenici koji primaju do 500 eura mirovine (dosad 400). Novost je i što osobe starije od 60 godine bez prihoda, ipak smiju ostvarivati kakav-takav prihod, do 250 eura mjesečno – te svejedno primiti uskrsnicu.

Općinske stipendije studentima povećane su na iznos od 100 do 150 eura, ovisno o mjestu studiranja.
Usvojen je općinski plan rasvjete, imenovani su članovi povjerenstva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države i povjerenstva za uvođenje u posjed.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije