idemo na 'pijac'

TRŽNICA U PRELOGU Od cvijeća, meda, riba, sira pa sve do gljiva i domaćih proizvoda

Utorak i subota posebni su dani u Prelogu, rezervirani za tržnicu ili popularni 'pijac'

Zaputite li se na prelošku tržnicu sigurno nećete otići praznih ruku. Krenete li od parkirališta u samom centru grada prvo će vas dočekati velika ponuda odjeće i obuće za sve generacije, ali i za sve prigode. Također, tu su i četke za peći, kao i drvene igračke za djecu.

Utorkom možete odabrati i svježu ribu, od krasnih odrezaka lososa za 21,99 eura, babuške 3,49 eura, brancina za 12,99 eura ili odreska šarana za 11,99 te skuše za 9,99 eura. Tu su još i svježe lignje, pastrve, oslić ili tolstolobik. Iz ribarnice nam kažu kako će svježe ribe biti u ponudi do Uskrsa, onda već dolazi i toplije vrijeme pa će se u potrazi za ribama biti potrebno uputiti u Čakovec.

Na tržnici je zamirisalo i cvijeće u prekrasnim i živim bojama, a sadnice se kreću od 0,60 eura za maćuhice, 1,50 eura za jaglace ili 6 eura za teglicu od više jaglaca, a našli smo i sadnicu salate za 0,20 centi. To je tek ‘probna’, kažu. Idealno je da se sadi malo kasnije.

Tu je i mladi luk, salata, neizostavni med od bagrema, cvjetni, od kestena, ali i odlični pripravci od meda poput cvjetnog praha, matične mliječi, krem meda s propolisom. Naravno, naišli smo i na grah za 5 eura po kilogramu, šampinjone za 4 eura po kilogramu, domaće bučino ulje, ali i celer od 2 eura po kilogramu, pasternjak od 4 eura po kilogramu, sočnu žutu mrkvu, kao i crvenu od 1,50 eura po kilogramu.

Poseban dio na tržnici pripada sirani koja u ponudi imaju svoja jaja, te odličan domaći sir. Za podlijani sir ćete tako odvojiti 3,5 eura, a za obični i dimljeni 5 eura, dok se turoš prodaje po 1 euro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije