sjednica općinskog vijeća

OPĆINA NEDELIŠĆE Burna rasprava oko kupnje Atona

Vrtić u Dunjkovcu dobio ime - zvat će se Lastavica

U dvorani Mesapa u Nedelišću je u četvrtak, 8. veljače navečer održana sjednica Općinskog vijeća. Aktualni sat otvorio je načelnik Nikola Novak koji je govorio o investicijama koje su u tijeku.

– U siječnju smo imali investicije vrijedne 4,2 milijuna eura, a tu su i radovi na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži te nasipu. Najveća je investicija gradnja dječjeg vrtića u Dunjkovcu. Radi se armirano-betonska konstrukcija u prizemlju. U Dunjkovcu je završen i ulični koridor UK-6, napravljen je tampon. Tamo širimo stambenu zonu. Slijede plin, struja, voda i kanalizacija, a Općina će potom uvesti javnu rasvjetu i DTK mrežu. U Zavrtju u Nedelišću pak radimo šest uličnih koridora. Nakon vodovoda i kanalizacije, početkom ljeta uvode struju, a na jesen plin. Pješačka staza u Čakovečkoj ulici već je napola popločena. Druga faza gradnje doma kulture u Paragu dobro napreduje, završena je armirano-betonska konstrukcija i zidovi kata. U Slakovcu je dovršena županijska cesta s odvodnjom i stazom. Ovih dana bit će asfaltirana cesta i u dijelu naselja zvanom Puščak – iznio je načelnik Novak.

Vijećnik Franjo Cimerman upitao je zašto su za optičku mrežu postavljene drvene bandere, koje su davno prestale biti standard. No to nije do Općine, pojasnio je načelnik. Vijećnik Ivan Klekar pak je apelirao da zbog starijih mještana u Radničkoj ulici, nasuprot trgovine, bude uređen pješački prijelaz.

Prva točka dnevnog reda bila je najava izrade nedelskog rječnika, a projekt je predstavio profesor Đuro Blažeka. Potom su vijećnici odobrili zaduženje Općine kod HBOR-a “teško” 2,3 milijuna eura. On je potreban zbog gradnje vrtića u Dunjkovcu. Slijedila je rasprava o osnivanju podružnice nedelišćanskog Dječjeg vrtića Zvončić – u Dunjkovcu; bit će nazvan Lastavica.

Vijećnici su se složili i oko uvođenja nove demografske mjere, a to je sufinanciranje kamate stambenih kredita.
Najduže je potrajala rasprava o kupnji sportsko-gimnastičkog centra Aton. Odlučeno je da Općina Nedelišće prvo sklopi sporazum s Međimurskom županijom. Prema sporazumu, Županija gradi školu, a Općina (kupnjom Atona) osigurava dvoranu za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture. Dio oporbe bio je protiv, a dio suzdržan prilikom izglasavanja odluke kojom je načelnik ovlašten za sklapanje predugovora za kupnju Atona. Cijena je 3,17 milijuna eura, a posao će, kao što smo već najavili, biti proveden kad (i ukoliko) iz ministarstva stigne suglasnost za gradnju škole pored Atona.

Oporbeni Franjo Cimerman kazao je kako je skloniji dogradnji stare škole te je dodao kako početna cijena Atona nije spuštena ni za cent. Općinski oci pak ne žele propustiti priliku, budući da se sad i tko zna kad kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti nudi novac za gradnju škola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije