dražen srpak u saboru

VIDEO Novim Zakonom o šumama velike dobrobiti za gradove i općine

Grad Mursko Središće je tako uštedio 632.000,00 eura, a uštedjet će i brojni drugi gradovi i općine

Grad Mursko Središće je godine 2019. otvorio novu gospodarsku zonu, gdje su sve parcele prodane, većina hala već izgrađena, a neke se počinju graditi.

Zbog interesa investitora prije dvije godine pokrenut je postupak proširenja gospodarske zone, pri čemu su nastali veliki problemi jer prema trenutnom Zakonu o šumama postoji odredba da gradovi i općine u takvim slučajevima moraju platiti naknadu za izdvajanje iz šumske osnove, kao i naknadu za opće korisne funkcije šuma, što je u slučaju Murskog Središća iznosilo visokih 632.000,00 eura.

Gradonačelnik i saborski zastupnik Dražen Srpak upoznao je s tim problemom predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića i ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, čime je pokrenuta inicijativa za promjenom tog zakona kako bi se gradovi i općine oslobodili te obaveze i omogućilo se brže investiranje u zone.

Jučer je na prvom čitanju tog Zakona u Saboru postavio pitanje državnom tajniku Mladenu Paviću, je li u Zakon dodan članak prema kojem se sada gradovi i općine oslobađaju tih naknada, na što mu je potvrdno odgovoreno.

Grad Mursko Središće je tako uštedio 632.000,00 eura, a uštedjet će i brojni drugi gradovi i općine, te te novce moći uložiti u uređenje zona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije