trening s ivanom posavec

VIDEO Zašto je individualni trening najbolji program?

Danas je vježbanje neophodno za zdravlje, prvenstveno potreba, nikako luksuz po pitanju vremena i ne postoji čovjek kojem zdravo kontrolirano gibanje neće goditi

Bavljenje rekreacijom nekada i danas nije isto jer su se principi rada promijenili baš kao i saznanja o zdravom kontroliranom gibanju i vježbanju, pa je pojava sve većeg broja vježbača u fitnes centrima iz dana u dan sve veća baš kao i sve više malih obiteljskih dvorana za vježbanje. Ugoda koja nastaje nakon samo par odrađenih treninga će svakog vježbača potaknuti na povratak, a to je važno. Česta bolna stanja lokomotornog sustava, bolesti modernog čovjeka i pretilost su nažalost na vrhuncu, potrebno je i dalje pričati o važnosti zdrave prehane i gibanja, na nama je zadaća da mlade generacije naučimo kako živjeti zdravo i bez stresa, što jesti i kako trenirati.

Kada pričamo o vježbanju, svakako je na prvome mjestu individualni pristup i personaliziran program koji mogu pomoći u korekcijama, bržem napretku i redovitosti jer kada vježbač ima svoj termin tada je to ozbiljna stvar i nezgodno je svaki put izmisliti novi razlog nedolaska.

Disbalans lokomotornog sustava je primijećen kod gotovo svake neaktivne osobe, on nije istog stupnja i problematike pa se i samom problemu ne možemo posvetiti na isti način. Osoba koja svaki dan izvodi niz jedno te istih loših kretnji će kad tad osjetiti potrebu za vježbanjem jer će se sama postura promijeniti i prilagoditi kretnjama koje mu svakodnevno zadajemo, što će rezultirati bolovima i lošim psihičkim stanjem. Tijelo se ponaša onako kako ga učimo, ato se više krećemo to će naše tijelo više tražiti, a što se manje krećemo još će manje tražiti. Primjerice, sjetite se kada ste se nakon podužeg spavanja probudili i osjećali umorno i potrebu za još spavanja, a vi ste tada spavali više no obično.

Upravo iz tog razloga je teško početi vježbati i steći zdravu naviku jer naš mozak još uvijek nema razvijen taj sistem, no ako ćemo mi na početku biti uporni ono će stvoriti želju i ovisnost bez koje nećete moći, a upravo to je i cilj. Moja je preporuka da na početku uzmete osobnog trenera i krenete prvo raditi korekcije pa tek onda estetiku zbog koje ste vi zapravo i došli. Vašem će treneru biti važno vaše zdravlje, a vama lijep izgled što je sasvim u redu i to ćete sve ostvariti uz malo volje, truda i želje, samo slušajte riječ stručnjaka i nemojte sumnjati u njegovu namjeru. Svaki trener će dati sve od sebe da napravi najbolji rezultat jer ste vi njegova najbolja reklama.

U nastavku je gym trening za napredne vježbače.

Trening- odraite 5 serija kružno, vježbu za vježbom.


Air bike 30 cal


Marinci 20


Zgib 10


Zamah 30


Potisak iznad glave 10

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije