POVODOM PRVOG MAJA

VIDEO ANKETA Pitali smo građane gdje će proslaviti Prvi maj te kako danas živi radnik u Hrvatskoj

U sklopu video ankete koju smo proveli, građane Međimurja pitali smo gdje će proslaviti Prvi maj te kako danas živi radnik u Hrvatskoj

Anketirani građani izrazili su svoje planove za proslavu Prvog maja, a većina njih nam je otkrila kako će se pridružiti organiziranim događanjima diljem Međimurja gdje će uživati u tradicionalnim jelima poput graha, gulaša ili roštilja.

Dok su neki planirali odlazak na organizirane događaje, drugi su istaknuli kako će Prvi maj provesti na drugačiji način, možda u krugu obitelji ili jednostavno odmarajući kod kuće.

No, osim planova za proslavu, građani su također izrazili svoje mišljenje o tome kako danas živi radnik u Hrvatskoj.

Neki su istaknuli izazove s kojima se suočavaju radnici, poput niskih plaća, loših uvjeta rada ili nedostatka priznanja za njihov trud.

Podsjetimo, Prvi svibanj, ili Prvi maj, međunarodni je praznik rada koji simbolizira solidarnost radništva i radnika diljem svijeta. Povijesno gledano, proslava Prvog svibnja vezana je uz štrajkaški pokret koji se razvio u Sjedinjenim Američkim Državama krajem 19. stoljeća, s posebnim naglaskom na veliki štrajk u Chicagu 1886. godine, u kojem je sudjelovalo oko 40 000 ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije