‘Sudbina’ i Max donose mir Đurđici Cenko iz Donjeg Vidovca

Iako smo gotovo na sredini prosinca dvorište Đurđice Cenko iz Donjeg Vidovca djeluje kao da smo usred rujna. Izgled je veličanstven zahvaljujući jednom drvetu neobična imena.

Riječ je o Stablu sudbine s velikim srcolikim listovima, a još su draži manji nalik jasminu skupljeni u grozdove na vrhu stabljike.

– Imaju poseban intenzivan, ženstveni i ugodan miris u kolovozu kada cvatu pa kada se taj miris i njihova ljepota sljube čini vam se da ste doista u svijetu bajke – zanosno će Đurđica. Iako je ocvalo stablo će i dalje ostati dekorativno zahvaljujući tamnoplavim bobicama okruženima intenzivnim, crvenim palistićima koji ostaju na stablu i tokom zime u što smo se uvjerili ovih dana. Doznali smo da ljudi taj ukras još nazivaju i stablo sreće, nesreće…

– Kak kome paše – reći će Đurđica. – Dobila sam sadnicu prije 5 godina od jednog prijatelja – kazala je Đurđica na upit kako se je stablo našlo u njihovom dvorištu. – Stablo svakodnevno obilazim sa svojim četveronožnim ljubimcem Maxom, oni su moj mir i moja sudbina Valjda je sudbina tako htjela – dodala je.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije