FOTO: Noć pitanja i nagrada u KIČ Prelog

>> FOTO: Noć pitanja i nagrada u KIČ Prelog

Knjižnica i čitaonica grada Preloga i ove je godine aktivno bila uključena u manifestaciju Noć knjige (23. travnja). Najprije je svojim najmlađim korisnicima ponudila tzv. Matineju, gdje je za djecu iz vrtića Fijolica organizirana likovno-književna radionica pod nazivom “Čarolija tame“, dok su učenici Osnovne škole testirali svoje znanje na kvizu pod nazivom “Mali knjiški moljci”.

U sklopu manifestacije a u suradnji s Domom kulture Grada Preloga, za sve klince i roditelje organizirana je besplatna projekcija filma Žaboglavi Živko 3D. Već tradicionalno, sudionici projekta Tulum s(l)ova iz OŠ Prelog, SŠ Prelog i II. OŠ Čakovec čitali su odabrane ulomke za sve prisutne te ostvarili svoje druženje uz igru, glazbu i film.

Posebni gost večeri bio je učenik OŠ Hodošan Kristian Čurila, član Književnog kruga Prelog i dobitnik nagrade za najbolju mušku ulogu na Festivalu kazališnih amatera Međimurja 2015., koji je prisutne razveselio glazbenom točkom i čitanjem svoje autorske pjesme. U foto natječaju organiziranom preko Facebook grupe Knjižnice i čitaonice Grada Preloga, u kojem su sudjelovali školarci, pobijedio je Karlo Kivač, učenik SŠ Prelog.

Večernji dio Manifestacije započeo je u 19:00 sati u multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata Insulanus kada su dodijeljeni poklon paketi i članarine u projektu “Knjiški anđeli” kojim se potiče čitanje od najranije, čak dojenačke dobi, a kojeg financira Rotary Club Prelog i podupire Ninaart iz Varaždina.

U 19:30 započela je književna tribina s Tanjom Novak koja je predstavila svoju knjigu “Muzej Majka”, zajedno s moderatoricom Valentinom Perčić-Štefok i kantautoricom Leom Šprajc koja je bila ugodno glazbeno iznenađenje večeri.

Kraj večeri bila je rezervirana za deseti trivija kviz, nazvan Črna trivija koja je bila baš pravi završetak Noći knjige. Veseli natjecatelji, pitanja iz raznih područja, mnogo znanja a više smijeha, obilježili su i jubilarni susret trivijalaca. Ekipa pod nazivom “Dame biraju” okitila se pobjedničkim “kolajnama” i naravno trakicom na Zidu slavnih u Knjižnici.

Od jutarnje matineje do večernjeg Tuluma, kino projekcije, susreta s književnicom i glazbenim interludijem, večer je završila trivijom i ukupnom brojkom od 550 posjetitelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije