Mažoretkinje iz Goričana glavna atrakcija na Festivalu gibanice

>> Mažoretkinje iz Goričana glavna atrakcija na Festivalu gibanice

Na već tradicionalnom, 14. Festivalu gibanice u Serdehelju, posebnu pažnju svih gostiju i domaćina zaokupile su mažoretkinje iz Goričana. Na poziv načelnika Serdehelja Stjepana Tišlera, mažoretkinje Goričana nastupile su kod svečanog otvaranja 14. Festivala gibanice, a predvodile su i svečanu povorku uzvanika uz pratnju limene glazbe iz Donje Dubrave, koja se kretala od osnovne škole pa sve do kurije Fedak, gdje su otvoreni novo uređeni podrumski prostori.

Festival gibanice svečano je otvorio zastupnik u Mađarskom parlamentu i gradonačelnik Nađkaniže Peter Čerešnji. Za pozdravni govor sa hrvatske strane najavljen je saborski zastupnik Mario Moharić, koji je naglasio vrlo dobru suradnju međimurskih općina i pomurskih naselja s mađarske strane na EU projektima te je pohvalio i zahvalio Stjepanu Tišleru na vodećoj ulozi u realizaciji vrijednih zajedničkih projekata.

Pozdravio je sve sudionike iz Međimurja koji sudjeluju na Festivalu gibanica, a posebno europskim zlatom okićene mažoretkinje iz Goričana, natjecateljice u pečenju gibanica iz Goričana gospođe Katarinu Pintarić, Đurđu Marton i Mariju Detoni i natjecatelje iz ribičkog društva Smuđ iz Goričana.

Na svečanom otvorenju Festivala gibanice prigodnim riječima obratio se i međimurski župan Matija Posavec koji je kasnije otvorio novouređeni prostor u kuriji Fedak. Festival gibanice svojom nazočnosti uveličali su međimurski načelnici općina Ljubomir Grgec, Josip Grivec i Dražen Miser.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije