KUD Sv. Jeronim iz Štrigove nastupio u Šprincu

>> KUD Sv. Jeronim iz Štrigove nastupio u Šprincu

Tradicionalna manifestacija “Pozdrav jeseni” ove se godine održala osamnaesti put u predjelu zvanom Šprinc u organizaciji općina Raskrižje i Štrigova te turističkih zajednica obiju općina. Ta etnološka, vjerska i kulturna priredba okuplja mještane s obje strane granice te je ove godine KUD “Sv. Jeronim” bio suorganizator bogatog kulturno-zabavnog programa.

Štrigovski kulturnjaci predstavili su se folklornom sekcijom pod vodstvom Manuela Lesara te vokalno instrumentalnim sastavom “Štrigovčanci” koji je izveo nekoliko novih autorskih skladbi štrigovskog kantautora Stjepana Makovca – Pište. Također, Pišta je predstavio svoju novu zbirku pjesama pod nazivom “Sebe sem ti dal”.

U sklopu zabavnog programa nastupili su brojni izvođaći iz Prlekije i Prekmurja, a msgr. Franc Režonja, župnik u župi Razkrižje, blagoslovio je rodne vinograde i novopostavljeni veliki klopotec. U poslijepodnevnim satima održana je i međunarodna utrka prijateljstva Razkrižje-Štrigova.

Tradicionalno druženje Prleka, Prekmuraca i Međimuraca potrajalo je do kasno u noć, a za to su se potrudili mladi glazbenici iz Benedikta – Klepovuhi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije