Donji Vidovec: “Festival folklora i tradicije Vidovo 2014”

Manifestacija “Festival folklora i tradicije Vidovo 2014” se održava u okviru proslave Dana Općine  i zaštitnika mjesta  svetog Vida, a dio je međunarodnog projekta festivala u okviru Odjela za međunarodnu suradnju i kulturu u EU.

Program manifestacije započinje u srijedu 11. lipnja smotrom dječjeg kajkavskog stvaralaštva Ruža međimurska koja se organizira u spomen na pjesnikinju Ružu Pokolić. Za četvrtak u 19 sati najavljena je svečana sjednica Općinskog vijeća, dok se u petak u Sportskom parku Kalanica s početkom u 16 sati organiziraju sportske igre.

U 17 sati u Donji Vidovec stižu predstavnici iz Nyirbatora radi dogovora o daljnjoj suradnji oko EU projekta. Večer uz glazbeni program nastavlja se na Kalnici. U subotu prijepodne s početkom u 9 sati započinje ribičko natjecanje, za 12.30 sati najavljena je demonstracija ispiranja zlata, a od 13 počinje degustacija jela od riba.

Istog dana planirane su radionice (o povijesti, oslikavanje pisanica na tradicionalan način, pletenje košara i proizvoda od komušine), kušanje licitarskih proizvoda, dok u 17.30 sati započinje “Festival folklora Vidovo 2014” na kojem će nastupiti  Mažoretkinje Bator iz Nyirbatora (HU), Pjevačka skupina Serdehelj (HU), Hrvatsko kulturno društvo Međimurje  Ljubljana (SLO), Folklorni ansambl Emona Ljubljana (SLO), Kulturna udruga Kloštar Podravski (HR), KUD Sveta Kata Zemunik (HR), KUD I. M. Kantor Sveta Marija  (HR) i KUD “Donji Vidovec” (HR).

Sve završava zajedničkim druženjem i veselicom. Nedjelja je rezervirana za likovnu koloniju, misna slavlja, radionice, sportske susrete i dakako tradicionalno Vidovsko proštenje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije