Kotoripsko kolinje u Mađarskoj na vatrogasni način

U mađarskom mjestu Murakerestur u subotu 22. veljače održana je zanimljiva manifestacija naziva “Kolinje i festival palinke (rakije)”. Tamo je između šest ekipa bilo i osam članova DVD-a Kotoriba koji su sudjelovali u prezentaciji tradicijskog kolinja mjesta iz kojeg dolaze.

Svaka ekipa na raspolaganju je imala svinju težine oko 150 kilograma. Nakon što su dobro oharali svinju, očistili dlake, uklonili pažle i rasijecali njezin trup na dijelove, bacili su se na pripremu domaćih jela.

U kotlu se ispekla mast iz čega su stisnuti slasni čvarci, pečenje je baceno u štednjak, kuhala se kolinjska međimurska juha s heljdinom kašom, dinstala su se jetreca, nadevale su se čurke, pečenice i kolbasi.

Kotoripske delicije oduševile su okusom i mirisom brojne posjetitelje, pa ne čudi što se kod njihovog mjesta zadržavao najveći broj ljudi.

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije