U Donjem Vidovcu održana prva sjednica Skupštine LAG-a

U ponedjeljak je u Donjem Vidovcu održana prva sjednica Skupštine LAG-a (Lokalna Akcijska Grupa) Mura-Drava koji su zajednički formirale općine Donja Dubrava, Donji Kraljevec, Donji Vidovec, Goričan, Kotoriba, Legrad, Orehovica, grad Prelog i Sveta Marija.

Na Skupštini je promijenjen statut udruge radi povećanja Upravnog odbora. Do sada je isti imao 15 članova, a jednoglasnom odlukom se isti povećava na 19 članova. Članstvo je informirano o  radionicama koje će se održati za javni sektor (predstavnici općina), poduzetnike i Obiteljska poljoprivredna gospodarstva te predstavnike udruga s područja dotičnih općina i tijeku izrade strategije razvoja općina članica LAG-a.

Prema riječima predsjednika LAG-a Dragutina Glavine i potpredsjednika Josipa Griveca LAG je formiran radi dobivanja dodatnih bodova prilikom kandidiranja projekata prema fondovima EU, tj. lakšeg dobivanja sredstava za sufinanciranje njihovih projekata kao i lakšeg ostvarivanja potpora za udruge, poduzetnike i poljoprivrednike koji djeluju na području ovih jedinica lokalne samouprave.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije