U Dekanovcu održani Dani kruha i zahvalnosti

Ako netko i nešto još u modernim vremenima pamti i štiti tradiciju naroda, onda su to običaji vezani uz vjeru. Tako je i prilikom nedavne proslave Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje ispred župne crkve u Dekanovcu bilo lijepo doživjeti spoj tradicionalnih vrijednosti. A što više obilježava tradiciju žitelja Međimurja od njihove prekrasne nošnje i tradicionalnih kolača od kojih je kružnjača nešto što budi sjećanja i izaziva žal za proteklim vremenima.

Na spomenutoj manifestaciji svoje izložbene štandove prepune kruha, kolača, voća, sokova, meda i prigodnih jesenskih ukrasa, ove su godine imali učenici matične škole Domašinec, područnih škola Dekanovec, Turčišće i Novakovec, polaznici Dječjeg vrtića Jelenko, a pridružile su im se i udruge žena iz Domašinca, Dekanovca i Novakovca.

Nakon misnog slavlja za vrijeme kojeg je upriličen prinos darova, podijeljen je blagoslov, a okupljeni mještani su uživali u ponuđenim proizvodima. Financijski rezultati ostvareni  donacijama mještana  za izložene proizvode ponovo pokazuju veliko srce onih koji su se odazvali pozivu organizatora.

Ukupan iznos preko 10 deset tisuća kuna premašio je sva očekivanja. Iznos od 6. 600 kuna koji je prikupljen za potrebe OŠ Domašinec uglavnom će se iskoristiti za rad učeničke zadruge. Organizatori, učenici i djelatnici OŠ Domašinec najljepše zahvaljuju svima koji su dali svoj doprinos u ovoj manifestaciji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije