Za vikend nam stiže prva zima i mogući snijeg

U petak se diljem Hrvatske očekuje se pogoršanje vremena s kišom. Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju da će se loše vrijeme s kišom nastaviti i tijekom vikenda, a s pogoršanjem nas očekuje i zahlađenje, te će se temperature ponegdje spustiti i za više od 15 stupnjeva.

U subotu navečer i u noći na nedjelju daljnjim padom temperature najprije u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti, u Gorskom kotaru i Lici, a kasnije i u ostalim krajevima unutrašnjosti moguć je prelazak kiše u susnježicu ili snijeg. I u nedjelju će biti oblačno s oborinama. U gorskim krajevima mogao bi padati snijeg, a u ostalim dijelovima unutrašnjosti susnježica.

Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom će biti od -3 do 1 °C, a dnevna od 0 do 4 °C. Ostvare li se trenutačne prognoze, ova promjena vremena bit će jaka, ali ne i dugotrajna. Već za blagdan Svih svetih i tijekom mnogima produljenog vikenda, vremenski će uvjeti biti “normalniji”, a i temperatura ponovno oko prosječne.

No, moguće razvedravanje početkom novoga tjedna pridonijet će pojavi mraza u mnogim krajevima unutrašnjosti. Krećete li na put kroz gorsku Hrvatsku na svoje limene ljubimce svakako montirajte zimske gume.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije