U Prelogu obilježen Svjetski dan oralnog zdravlja

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog društva za dječju i preventivnu stomatologiju u subotu, 15. rujna 2012. godine na Trgu slobode ispred Doma kulture Grada Preloga obilježen je Svjetski dan oralnog zdravlja.

Već četvrtu godinu zaredom, mr.sc. Marija Godina, dr.med.dent. u suradnji sa doktorima dentalne medicine, studentima dentalne medicine, dentalnim asistentima i medicinskim sestrama organizira preventivnu akciju za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Edukacija dječje populacije i edukacija odraslih održala se putem edukativno-likovnih radionica.

Sve tehnike i znanja pokazane su na igračkama i didaktičkim modelima. Po prvi puta u Međimurju prezentirala se djeci i odraslima ITOP-a radionica što znači individualno trenirana oralna preventiva. Ova manifestacija je preventivnog karaktera te se njome želi ukazati na važnost prevencije dentalnih, parodontnih  i oralnih bolesti.

Čitavu manifestaciju pratio je zabavni program uz Zubić vilu, Grica i Greca. U manifestaciju su se uključili Dječji vrtić “Fijolica” Prelog sa područnim vrtićima u Cirkovljanu i Draškovcu, Osnovna škola Prelog, Dječji vrtić “Ružica” iz Goričana, te Grad Prelog i Turistička zajednica Grada Preloga.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije